Gazdaság

ŠÚSR: A szlovák gazdaság 4,1%-kal növekedett a második negyedévben

Pozsony | A szlovák gazdaság éves összehasonlításban 4,1%-kal nőtt a 2. negyedévben. Ez a Statisztikai Hivatal (ŠÚ) gyorsbecsléséből derül ki, melyet kedden hozott nyilvánosságra.
TASR

2018. augusztus 14. 10:51

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

A szezonális hatások kiszűrése után a bruttó hazai termék (GDP) 3,9%-os növekedést mutat 2017 második negyedéhez képest, és 1%-kal nagyobb az idei év első negyedével összehasonlítva.      

A folyó áron számított GDP idén április és június között 22 609 milliárd eurót tett ki, ami az egy évvel korábbi állapothoz képest 6,7%-os növekedést jelent.       

 

2018. augusztus 5. 08:00

Nem jön a BMW, Trnka a gazdasági tárcát okolja

Ebben az időszakban a foglalkoztatottak száma Szlovákiában elérte a 2 416 000 személyt, ami 2017 második negyedéhez képest 2,1%-os emelkedést mutat. A szezonális hatások kiszűrése után 2,1%-os növekedésről van szó, illetve 0,5%-os emelkedésről ugyanezen év első negyedével összehasonlítva.

A hivatal ezeket a gyorsbecsléseket további statisztikai adatokkal fogja kiegészíteni. A pontos adatokat 2018. szeptember 7-én hozzák nyilvánosságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bugár: Meg kell egyezni a bírójelöltekről

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

Lövöldözés Chicago mellett, több ember meghalt

Rimaszombat: Támogatásból készülhet el a téli stadion lelátója

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Rendkívüli állapotot hirdet Trump, hogy megépülhessen a mexikói fal

Legfrissebb galériák
Olvasta már?