Gazdaság

Óvnak a végrehajtók a túl drága nyaralástól

Pozsony | Ne válasszanak olyan kirándulást, amely meghaladja az anyagi lehetőségeiket – figyelmeztet a Szlovák Végrehajtói Kamara (SKE).
TASR

2015. július 13. 10:45

A végrehajtók szerint a karácsony mellett a nyár a második leggyakoribb olyan időszak, amikor az emberek kölcsönt vesznek fel. „A személyes anyagi helyzet szempontjából az a leghelyesebb, ha az emberek csak olyan nyaralást választanak, amelyet megtakarításaikból, hitelfelvétel nélkül tudnak fedezni. Inkább válasszunk olcsóbb kirándulást, mint hogy egy nyaralás miatt adósodjunk el” – figyelmeztet Stanislava Kolesárová, az SKE szóvivője.
 
Kolesárová elmondta, ha az állampolgárok az anyagi lehetőségeiken túl költekeznek, könnyen adósságspirálba kerülhetnek. „Ha nagyobb anyagi kötelezettségeket vállalnak, mint amit valójában ki tudnak fizetni azt gyakran újabb, egyre előnytelenebb kölcsönökkel próbálják kiváltani. Ez a folyamat aztán gyakran végrehajtással zárul” – tette hozzá.
 
Ha valaki mégis vállalja az eladósodás kockázatát, alaposan tanulmányozza át a hitelfelvétel körülményeit. „Minél rövidebb futamidejű a hitel, annál kevesebbet kell ráfizetni. Ha valaki nem banktól,  hanem pénzügyi szolgáltatótól vesz fel hitelt, legyen még óvatosabb. Főleg azt kell megnézni, mekkora teljes hiteldíjmutató (RPMN), ami sokkal fontosabb, mint a törlesztőrészlet nagysága” – mondta Kolesárová. 
Önnek ajánljuk

Év végéig minden pedagógusnak ki kell kérnie az erkölcsi bizonyítványt

Dórika öröksége

Mitterrand és a kelet-közép-európai térség stabilitása

Filmbe illő autós üldözés Gútán

Vida Máté: jó őszt zárt a DAC

Újabb komáromi edzőváltás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.