Gazdaság

Nem számíthatunk rövidebb munkaidőre

Pozsony | A munkáltatók vitát sem hajlandók nyitni a munkaidő csökkentéséről, amelyet nemrég a szakszervezetek vetettek fel. Ez utóbbiak szerint idén az érdekegyeztető tanácson szeretnének párbeszédet kezdeményezni az alapmunkaidő csökkentéséről.
Molnár Iván

2019. január 17. 16:00

„Számunkra jelenleg elképzelhetetlen, hogy a munkaidő csökkentéséről tárgyaljunk, mivel az egyik legnagyobb problémánk épp a munkaerő hiánya” – nyilatkozta Róbert Verbich, az Ipari Munkáltatók Szövetségének (APZ) az alelnöke. Szerinte az olyan ágazatokban, mint az autóipar, a gépipar, az építőipar, a kohászat vagy az elektrotechnika 2020-ig 45 ezer állást kellene betölteni. „Ha csökkentenénk a munkaidőt, még több dolgozóra lenne szükségünk, miközben már most is sok cégnek kell lemondania a megrendeléseket, mert nem talál elegendő új alkalmazottat” – tette hozzá Verbich. Az APZ véleményét osztja a többi munkáltatói szervezet is. Nem csak az iparban vannak ugyanis gondok, hiszen a Munka-, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSVR) legutóbbi jelentése szerint a szabad álláshelyek száma meghaladja a 80 ezret, amit a cégek már képtelenek betölteni hazai munkaerővel. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?