Gazdaság

Idén felpörgött a bevásárlóturizmus, Szlovákia a második legkedveltebb úti cél

Pozsony/Budapest | A magyarországi bevásárlóturisták számára – Ausztria után – Szlovákia a második legkedveltebb úti cél, a Magyarországon bevásárló külföldiek közül pedig Szlovákiából érkeznek a legtöbben.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. június 11. 19:45

Illusztrációs felvétel - Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

Az idei első negyedévben a bevásárlási céllal külföldre utazó magyarországiak 25 milliárd forintot költöttek a határon túli boltokban. Ez a negyedével több, mint amennyi pénzt a külföldi boltokban hagytak a magyar vásárlók egy évvel korábban. A blokkk.com portál elemzése szerint a korábbi évek negyedéves mérlegeit nézve kiderül, hogy a magyarországi bevásárlók ennyit még soha nem költöttek ebben a három hónapos időszakban külföldön. A legvonzóbb úti cél Ausztria; 2018 első negyedében 16 milliárd forintot költöttek ott a magyarországi bevásárlók, ami a külföldi boltokban elköltött pénz kétharmada. Szlovákiában 3, Szerbiában 2 milliárd forint feletti összegben költekeztek a magyarországi bevásárlók.

 

2018. április 23. 09:39

Egyre igényesebbek a szlovákiai vásárlók

A gyenge forint és az emelkedő üzemanyagárak az elkövetkező időszakban várhatóan mérséklik a külföldre irányuló bevásárlóturizmust, viszont a magyarországi vállalkozások ezzel jól járnak; nemcsak az egyre intenzívebb külföldi, hanem a magyarországi vásárlóerő is feléjük irányul majd. 2018-ban eddig 40 milliárd forintot költöttek el a magyarországi boltokban a külföldi bevásárlóturisták. Az elmúlt öt esztendőt nézve 130 milliárd forintról közel 180 milliárd forintra nőtt a külföldiek bevásárlása, ami egyharmadnyi növekedést jelent. A legtöbben Szlovákiából járnak át bevásárolni a magyarországi boltokba, 2017-ben 56 milliárd forintot költöttek Magyarországon a szlovákiai bevásárlók. Ennél nem sokkal kevesebb az osztrákok költekezése, ami 51 milliárd forint volt. (TASR, blokkk.com)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?