Gazdaság

Drágul az üzemanyag

Pozsony | Márciusban az üzemanyagok további drágulására számíthatunk Szlovákiában – állítja Boris Tomčiak, a Finlord elemzője.
Molnár Iván

2019. március 4. 09:01

- Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

A benzin.sk üzemanyagportál felmérése szerint az elmúlt egy hétben a 95-ös oktánszámú benzin literjéhez átlagosan 1,28, a gázolajhoz 1,24 euróért juthattunk hozzá. „Már március első felében literenként nagyjából 2 centes drágulásra kell felkészülnünk” – vallja Tomčiak, aki szerint a drágulás a hónap második felében is folytatódik. A Szlovákia számára is mérvadó északi-tengeri Brent kőolajfajta hordónkénti (159 liter) ára múlt pénteken tovább nőtt, már 67 dollár felé közelített. „Idén a kőolaj lassú drágulására számíthatunk, az átlagár az év vége felé 70 dollár lehet” – állítja Tomčiak. Az elmúlt időszakban elsősorban a venezuelai válság miatt nőtt a kőolaj világpiaci ára, az amerikai szankciók miatt ugyanis a venezuelai termelés 40 százalékkal esett vissza. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

Határsértőt fogtak el a szlovák–ukrán határon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?