Fekete krónika
Illusztrációs felvétel - TASR-felvétel

Szíria - Az iraki légierő megsemmisítette az Iszlám Állam parancsnoki központját

MTI

2018. május 14. 12:38

Bagdad | Az iraki légierő megsemmisítette az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik szíriai parancsnoki központját - jelentette hétfőn az asz-Szumaríja helyi tévécsatorna.

Haider al-Abádi iraki kormányfő, a fegyveres erők főparancsnokának utasítása alapján, az iraki légierő F-16-os vadászbombázói a szíriai al-Haszaka tartományban csapást mértek Dasisa település térségében a dzsihadista szervezet parancsnoki és utánpótlási központjára, ahol minden célpontot megsemmisítettek - derült ki a beszámolóból.

Iraki katonák állítása szerint a nagy pontosságú légicsapásokat hírszerzési adatok alapján hajtották végre.

 

2018. május 14. 09:15

Újabb család követett el öngyilkos merényletet Indonéziában

Abádi a múlt hónapban kijelentette, ha veszély fenyegeti Irak biztonságát, minden szükséges intézkedést megtesznek. Kijelentése korábban az ország egyharmadát megszállás alatt tartó dzsihadista fegyveresekre vonatkozott.

A miniszterelnök tavaly decemberben azt mondta ugyan, hogy végső diadalt arattak a szélsőségesek felett, de ők továbbra is veszélyt jelentenek a két ország határának térségében, illetve rajtaütéseket, gyilkosságokat és más erőszakcselekményeket hajtanak végre országszerte.

Az elmúlt 30 napban az iraki légierő két hadműveletet hajtott végre az Iszlám Állam ellen a két országgal határos területen. A légitámadások célpontja a fegyveresek törzskara volt, és több tucatnyi harctéri parancsnokkal végeztek.

 

Önnek ajánljuk