Egészség

Vajon most szót fogad?

Eddig is akadtak problémái Oldřich Kaisernek, de akkora ijedtségre, mint júliusban, a 64 éves kitűnő cseh színész soha nem adott okot. Infarktust kapott, és meg kellett műteni, így a Kalich színház nyári műsorát kénytelenek voltak megváltoztatni. A művész valószínűleg kevésbé rémült meg, mint a tisztelői, mert pár perccel a műtét után egy fotót osztott meg a közösségi hálón. Négy napig bírta az intenzív osztályon, utána „hazaköltözött”.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. augusztus 21. 16:15

A prágai kardiocentrum orvosai szerint közepes intenzitású volt az infarktus, s a műtét utáni vizsgálatok is azt mutatták: nincs szükség arra, hogy benn tartsák. Útravalóul viszont kapott néhány szigorú figyelmeztetést az ismert szívsebésztől, Jan Pirktől. Elsősorban arra intette, hogy néhány hétig még pihennie kell, vigyáznia kell magára, s amit különösen a lelkére kötött, hogy le kell mondania a dohányzásról. Köztudott ugyanis, hogy Kaiser hoszszú évek óta erős dohányos, s a szívbetegeknek, mint ahogy más betegeknek is, nem tesz jót a cigaretta. Sajnos, nemcsak a dohányzás veszélyezteti a nagyszerű színész, komikus és előadó egészségét, ugyanis egész életében egy másik nagy ellenséggel, az alkohollal is küzd. Emiatt ment tönkre 25 év után a házassága a kitűnő színésznővel, Naďa Konvalinkovával, ez volt az oka annak is, hogy el kellett mennie a kilencvenes években a Nemzeti Színházból. Szerettei, tisztelői próbáltak hinni abban, hogy sikerül megszabadulnia a függőségtől, de mindig csalódtak. Többször megesett, hogy megbízhatatlansága miatt meg kellett válnia a szerepétől is. Eddig négyszer volt elvonókúrán, de nem sikerült leszoknia. (Sajnos, felnőtt lánya, Karolina is hasonló cipőben jár.) Amint kijött az intézetből, mindig rajtakapták. 2015-ben 3 promile volt a vérében, amikor újra bekerült, s a kezelést követően már-már úgy tűnt, hogy tartja magát, újra kitűnő szerepeket kapott, filmeket forgatott, de a látszat csalt. Kérdés, hogy most – bár a szíve és az orvosok is nagyon ráijesztettek – megijedt-e.

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Keserű hazai DAC-vereség a vásári hétvégén

Bugár: még meglehet az öt százalék

Bemutatta programját a PS-Spolu: két új minisztériumot is létrehoznának

Bányák bezárásával a klímaváltozás ellen

Ophelia, Zsanett, Hedvig

Megduplázódhat a katasztrófák károsultjainak száma 2050-re a globális felmelegedés miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?