Egészség

Az életkor csak egy szám

Geszler Dorottya jó húsz éve nem eszik húst. 23 éves Laura lánya, aki külföldön tanul, ebben nőtt fel, no meg a teljes harmóniában. Ha külső tényezők negatív irányba terelnék, akkor sem hagyja magát kizökkenteni.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 18. 18:47

A 49 éves műsorvezető számára, aki 1989-ben a Miss Hungary 3. helyezettje volt, az életkor csak egy szám. Nagyjából tíz évvel ezelőtt tűnt el a képernyőről. Pályát változtatott, pilatesoktató lett. 

Most érzi magát a legjobb formában. „Hogy elfogadjuk a korunkat, fontos az önismeret és a tudatosság. Ami a környezetünknek jó akár a sportban, akár a táplálkozásban, nem biztos, hogy nekünk is jó. Ahhoz, hogy ezt felismerjük, sok mindent ki kell próbálni – a mozgásformákat, sportokat. Csak így jövünk rá, hogy mi az, ami működik, amitől szép és üde lesz a testünk” – tanácsolja. 

Geszler Dorottya a pilatesben találta meg azt, ami neki a legmegfelelőbb. Azt mondja, egyszer csak szembejött vele. De volt más mozgás is az életében: annak idején balettozott, s most is fut, kocog, úszik, mert sportolni is változatosan kell. Itt is fontos a tudatosság, mert nem mindennap ugyanarra van szüksége a szervezetnek. A pilates sok erőt ad neki, s azoknak is, akik járnak hozzá. Hetente tart foglalkozásokat, sokszor hívják sportrendezvényekre előadást tartani, különböző televíziós műsorokba. Ott is hangsúlyozza, mennyire fontos, hogy örömet jelentsen a választott mozgás. Bár a pilates nem nyújt közösségi élményt, jó, ha arra az egy órára kizárjuk a külvilágot, s csak magunkra figyelünk: a légzésre, arra, hogy azt összehangoljuk a mozgással. Továbbá testünk érzéseire, arra, hogy melyik gyakorlatot meddig végezzük, s okoz-e fájdalmat. 

Fontos, hogy mi állítsunk mércét, s hogy azt elérjük, az agyban kell megérni hozzá. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?