A test és lélek gyógyszere

Az ermekeinket ösztönösen a karunkba vesszük és természetesen simogatjuk őket.

Az ermekeinket ösztönösen a karunkba vesszük és természetesen simogatjuk őket. Ha szeretünk, átkaroljuk és megcsókoljuk a szeretett lényt, a szerelem beteljesedése pedig a testi kontaktus valóságos tűzijátéka…

Az érintés hatalmát tudósok tanulmányozzák, a floridai Miamiban a Touch Research Intézetben például műszerekkel mérik az agyműködést és a hormonszintet, hogy a legmodernebb eszközökkel bizonyítsák azt, amit a kínai gyógyászat már több mint három évezrede hirdet: azt, hogy a masszírozás a test és a lélek gyógyszere.

BOLDOGSÁGHORMONT TERMEL

Mi is történik testünkben egy intenzív érintés alkalmával? Nos, a vérkeringés felélénkül, a feszültségek lazulnak és az anyagcsere fokozódik. A célzott gyúrásnak akár gyógyító hatása is lehet – mondja egy, az USA-ban megjelent tanulmány –, mert utána több sejt képződik, ennek következtében immunrendszerünk hatékonyabban háríthatja el a támadásokat. Ismert az is, hogy a simogatások alkalmával miért kapcsolódunk ki olyan remekül, miért nyerünk az érintés kapcsán friss energiákat. Masszázs során mintegy ötmillió érzősejt – ezek legtöbbje a háton és az ujjbegyekben helyezkedik el – jelenti finoman elágazó idegpályák segítségével az agynak a testi érintést, amely azután jó érzést keltő hormonokat termel: boldoggá tevő endorfint és harmonizáló oxytocint. Ezek hatására csökken a vérnyomás és a stresszhormon-szint, lassabban ver a szívünk.

ÉRINTÉS – ENERGIACSERE

Felmerülhet a kérdés, hogy használhatjuk-e mindennapi életünkben ezeket az ismereteket? Nos, a Touch Life (érinteni az életet) egy új, szerves egységet alkotó „házilagos“ módszer, melynek különleges filozófiája, hogy az érintések alkalmával leépül a stressz és a partnerek között energiacsere jön létre. Ezért fontos a simogatások közben a célzott, intenzív és egyenletes, orron keresztül történő ki- és belégzés. Tanuljunk meg kikapcsolódni, teremtsünk lehetőleg rendszeres testi kontaktust.

KEZDJÜK A HÁTUNKKAL!

A tökéletes harmónia megteremtésének érdekében először álljunk partnerünkkel egymásnak háttal, miközben bőrünk egyes részei jobban, más területei pedig kevésbé érnek össze. Mielőtt partnerünk gerincünk simogatását elkezdi, maradjunk így legalább egy percig.

Feküdjünk a hasunkra, partnerünk a középről kiindulva öklével tízszer simítsa gyengéden végig a gerincünket, majd

két kezét egymásra fektetve gyakoroljon enyhe nyomást a vállrészre és lefelé indulva masszírozza meg ezt a részt ugyancsak tízszer.

Egyik kéz a bal vállon, a másik a fenéken nyugszik. A kezeket erősen lenyomva tartjuk, ezt a mozdulatot is mindkét oldalon, tízszer végezzük el.

VÁLLAK ÉS NYAK

A hát, a vállak és a nyak masszírozásához jó segítséget nyújthat egy mini masszírozógép, és fokozhatják a hatást a masszázsolajok, amelyek azon felül, hogy az ujjak gyengéd és egyenletes simogatását segítik, a bőrünkön és az orrunkon szervezetünkbe jutó aromaanyagaikkal nyugtatóan és élénkítően hatnak. A fej és arc masszázsához a következő fogásokat ajánljuk.

Gyengéden húzzuk meg a hajat úgy, hogy a fejbőr mintegy két milliméterre emelkedjen, majd mind a tíz ujjbeggyel masszírozzuk körkörös mozdulatokkal a fejbőrt.

Az energiacsere a vérellátás javításával egyszerűbbé válik, helyezzük a kezeket enyhe nyomással, a szemeket és az orrot szabadon hagyva az arc jobb és bal oldalára, miközben egy percig egyenletesen és nyugodtan lélegzünk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?