Agro

Zenélő traktorok

A napokban különös zene a fülemnek a távolból hallatszó, földeken dolgozó gépek zaja, és jó látni a munkába siető traktorokat is az utakon.
Czigler Mónika

2020. április 1. 16:45

csereföld traktor
A gazdák 2019 harmadik negyedévében juthatnak hozzá a pénzhez. - TASR-felvétel

Lehet, hogy a gépkezelők, traktoristák nem örülnek annak, hogy nekik ebben a vírusos időszakban is van munkájuk, míg például az autóiparban dolgozók otthon ülhetnek.

Az ilyen lehangoló időszakban, amikor sehová sem lehet menni aggodalom nélkül, a kert, a földek az egyetlen hely, ahol még az ember kikapcsolódhat, feltöltődhet.

Szlovákia-szerte évek óta nem hallok mást a vállalkozóktól, tanároktól, szakemberektől, csak azt, hogy hibát követ el az ország azzal, ha csak az autóiparra épít. Bejött a jóslat…

Elgondolkodtam azon, vajon mi lenne akkor, ha az élelmiszeriparra vonatkozna az embargó? Tehát, hogy semmilyen élelmiszert nem lehetne behozni külföldről, csak azt fogyaszthatnánk, amit megtermelünk, előállítunk? A leépített állattenyésztés, a mezőgazdasági termelés, konkrétan a zöldségtermesztés visszaszorulása miatt vajon hogyan lenne képes magát eltartani az ország?

Hiba lenne azt gondolni, hogy a mezőgazdaságot érinti a jelenlegi járvány a legkevésbé. Ebbe a vírusba minden ágazat belebetegszik egy kicsit… Tény, hogy üdítő élmény munkásokat látni a földeken, mert itt kívülről az látszik, hogy ugyanúgy zajlik az élet, mint azelőtt, és ez optimizmussal tölthet el. Már csak ezért is megérdemel a mezőgazdaság egy kicsit nagyobb odafigyelést. Reméljük, hogy ez a járvány is gondolkodásra készteti majd az ország vezetőit, mire érdemes áldozni. De ez alighanem még a távoli jövő zenéje, előbb át kell vészelni valahogy a jelenlegi krízist.

Czigler Mónika

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Változik a kiutazási formanyomtatvány

Változott a kiutazási formanyomtatvány

Végh Attila

Végh Attila: A ketrecben teljesen másképp érzi magát az ember

Alapszabály-ellenesnek vélik Berényi lépését

Matovič: Berényi barátommal ebédeltem

utazás

A fellendülésre várnak az utazási irodák

eKaranténa

Csaknem 2000 felhasználója van már az eKaranténa alkalmazásnak

somorjai edzés

Horváth Csaba: „12 fordulót már nem lehet lejátszani“

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.