Agro

Védett helyre hordjuk

TANÁCSA fagyot nem tűrő évelők átteleltetésére nagyobb gondot fordítunk. Egyeseket – muskátli, rózsanád (kanna), leander, begónia – abban az edényben, amiben voltak, nem bolygatva földjüket.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 26. 19:00

TANÁCS

A fagyot nem tűrő évelők átteleltetésére nagyobb gondot fordítunk. Egyeseket – muskátli, rózsanád (kanna), leander, begónia – abban az edényben, amiben voltak, nem bolygatva földjüket. Mindnek a szobahőmérsékletnél öt–nyolc fokkal alacsonyabb klíma felel meg, de többségük elviseli az öt–tíz Celsius-fok körüli hideget is. A nem túl világos, száraz adottságú helyiségek alkalmasak az átteleltetésre. Növénye válogatja, milyen gyakori és mekkora adag öntözés a megfelelő: a nedves földben nyugovóra tért rózsanádat hagyhatjuk teljesen kiszáradni, a muskátlinak elég háromhetente egyszer vizet adni, a leander a permetezést szereti, a begónia földje pedig legyen mindig enyhén nedves. Ha tehetjük, esővízzel öntözzünk, a víz hőmérséklete legyen a helyiségével azonos. Az edényben teleltetett növényt nem metsszük, majd csak tavasszal; kivételt a muskátlival szoktak tenni, de ennek átteleltetési módjai sokfélék és szinte házanként változók. Itt is érvényes: ha kipróbált módszerünk bevált, újakkal ne kísérletezzünk. A gumós dáliákat is fölszedjük, nem kell az első fagyokat megvárnunk, így még lesz idejük szikkadni egyet. Szárukat a gumó fölött tíz centiméterrel vágjuk le, s így szárítjuk egy hétig, szellős helyen vagy zsinórra fellógatva. Utána nedves homokba vagy homokos földbe kerülnek, s tavaszig fagymentes helyen se kiszáradniuk, se rothadásnak indulniuk nem szabad. (a)

Önnek ajánljuk
RegioJet

Marad a káosz a RegioJet vonalán

fuvarossztrájk

Újra blokád alá kerültek a határátkelők

168 millió euró a nyomtatott sajtóban

Egyre több hamis eurót foglalnak le

Több mint 24 órája oltják a tüzet Nagysurányban

Több mint 24 órája oltják a tüzet Nagysurányban

koronavírus

Hongkong drasztikusan korlátozza az utazást

karate

Edzőtáborok seishinesekkel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.