Agro

Szerves trágya műtrágya helyett

Az őszi sűrűn vetett terményekkel, illetve a repcével végzett kísérleteket mutatta be a somorjai székhelyű Agrointer csapata Udvardon.
Czigler Mónika

2019. július 17. 13:42

Zólyomi István, a vállalat képviselője elmondta, a Lévai és az Érsekújvári járásban tavaly kimagasló eredményeket értek el a gazdák a szerves trágya készítményeik alkalmazásával. Az Italpollina, a Guanito, a Sonar 8-20-3 és a Tribu trágyák segítségével 20–25%-os hozamtöbbletet is el lehet érni. „Ezen készítmények rendszeres alkalmazásával 4-5 év után akár kihagyható is a műtrágya. Manapság, amikor az Európai Unió is korlátozni akarja a vegyszerek és a műtrágyák alkalmazását, ez nagy segítséget jelenthet a gazdáknak. Pozitívumaik, hogy alkalmazásukkal a talajban lévő hasznos élőszervezetek számára semmilyen káros anyag nem kerül a talajba, és a halott föld újra életre kel” – mondja Zólyomi István. Hozzátette még, hogy az általuk forgalmazott szerves trágya alkalmazása a repcében olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a gyökér körül amolyan védőburkot alakítanak ki, így a betegségek, mint például a szklerózis, nehezebben támadhatja meg a növényt. Készítményeikkel egy menetben megoldható a szerves és a műtrágyázás is.

(czm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?