Vélemény

Irány Kelet

Úgy tűnik, trendi Oroszországhoz dörgölőzni. Donald Trump a NATO-csúcs előtt először a németekre orrolt meg az Északi Áramlat II miatt, aztán a NATO szövetségesek kaptak fejmosást, mert keveset fizetnek a közösbe, végül pedig Putyin kezét rázogatta.
Márius Kopcsay

2018. július 22. 11:10

Putyin számára az ilyen politikus ideális partner. Trump egy egyszerű üzletember, aki túlságosan el van foglalva magával. A NATO-csúcs után úgy tűnt, mintha minden idők legfontosabb kérdése az lenne, valóban segítették-e az oroszok Trump megválasztását.

Az európaiak számára nyilvánvaló, hogy csak magukra hagyatkozhatnak, főleg, ha a demokratikus rendszerüket a jelenlegi állapotában szeretnék megőrizni.

Hogy ezt valóban akarják-e, még nem biztos, mert Magyarország és Lengyelország, valamint a maga módján Szlovákia is, a demokráciának egy sajátos értelmezésén dolgoznak.

Oroszország Európa destabilizációjára tett kísérletét túlzottan lebecsülik, főleg Szlovákiában. Megáll az ember esze: az Éjszakai Farkasok saját „külképvisletet” nyitnak itt, pár kilométerre az atomerőműtől. Ehhez jön bratyizásuk még a Szlovák Honvédek (Slovenskí branci) nevű paramilitáris szervezettel.

2018. július 19. 17:02

Trump "türelmetlenül vár" egy újabb találkozót Vlagyimir Putyinnal

A politikusok nem tiltakoznak, csak pár nappal később szólalt meg a rendőrség, mondván, ura a helyzetnek. Bezzeg az SNS elnökét, Dankót az bosszantotta fel, hogy az ukrán nagykövet, Muska szóvá tette a szlovák képviselők tervezett krími látogatását (pontosabban eddig csak egyről tudunk). Az ukrán diplomata arra figyelmeztette őket, hogy ezzel megsértik Ukrajna törvényeit. Danko erre megüzente neki, hogy ne üsse az orrát a mi dolgainkba, és ezt felháborítónak tartja. És mi van az Éjszakai Farkasok székhelyével? Az talán nem felháborító? Az, ami most Danko ébren álmodozásának tűnik, jelentheti Szlovákia Kelet felé fordulását, még úgy is, hogy a hangárban amerikai vadászgépek parkolnak.

A szerző a TASR hírügynökség munkatársa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Újra vizsgálat indult az újságíró halála kapcsán

VIDEÓ: Harabin rappelt egyet az elnökválasztás kapcsán

„Ilyen jubileumról álmodtam”

A nagy meleg miatt megszakíthatják a versenyeket a tokiói olimpián

Avicii családja alapítványt hoz létre a zenész emlékére

Húsz éve ellopott Picasso-festményt találtak Hollandiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?