Vélemény

Cseppet sem vicces bohócok

A napokban tele voltak a tévéhíradók a bohócjelmezes támadásokról szóló videókkal. Főleg Skandináviában és Németországban terjed az önszórakoztatás e furcsa formája, de már Ausztriában is találkoztak ijesztő sminkben és bohócruhában előugró emberekkel.
Juhász Katalin

2016. október 29. 16:53

Az esetek többségében csak a haverjaik előtt akarnak felvágni, a vicces performanszról készített videofelvételeket büszkén megosztják a Facebookon. Az akció hevében azonban sokan meg is suhintják áldozataikat egy bottal, seprűvel, baseballütővel vagy más vicces tárggyal, tudván, hogy maszkban és jelmezben felismerhetetlenek. Az sem segít, ha a haverok felnyomják az illetőt, mert senki sem tudja bizonyítani, hogy tényleg ő volt. Halloween után remélhetőleg alábbhagy ez az őrület, nyilatkozzák széttárt karokkal a rendőrök, akik jobb ötlet híján a jelmezkölcsönzőkre szálltak rá. Bekérik a bohócruhát kölcsönzők listáját, ahol nincs, ott arra kérik a tulajt, hogy vezessen ilyen listát, legalább halloween éjszakájáig. Az álarcok eredetét ennél is nehezebb kinyomozni, mert a boltok tele vannak horrormaszkokkal, és ördög tudja, ki mire használja őket.

Az ötlet az amerikai „bohóchorror-filmekből” ered, ahol vérengző klaunoktól kell rettegniük a nézőknek. Bizony, ez egy külön műfaj, amelynek klasszikusa Stephen King Az című története. De a legfélelmetesebb alkotás talán a Félsz vagy halsz, ahol egy húsevő bohóc elkeseredetten próbálja megvédeni azt, akit magának szán fő fogásnak, illetve a Clown, ahol az apa talál egy bohócjelmezt, amellyel meg akarja lepni szülinapjára a fiát, de a jelmezen átok ül: viselőjét gyilkossá változtatja. A forgatókönyvírók gyermekkori félelmeinkre építenek – sok kissrác fakad sírva a cirkuszi bohóc láttán, a pszichológusok persze ezt is meg tudják magyarázni, de itt most nincs hely kifejteni az okokat.

És persze ott van Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa, John Wayne Gacy, aki önként jelentkezett egy kórházban, hogy bohócként szórakoztassa a betegeket, aztán öt éven keresztül erőszakolt és gyilkolta a fiatal fiúkat, míg egy életben maradt áldozata elvezette hozzá a nyomozókat.

HORRORBOHÓC IJESZTGET A SÖTÉTBEN - A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN ITT

Hozzánk egyelőre nem gyűrűzött be ez a mérhetetlenül ostoba szórakozási forma, bár horrormaszkokból errefelé is hatalmas a választék, egymást érik a halloweenpartik, és már az óvodások is beöltözhetnek boszorkánynak, szellemnek, csontváznak, szóval alaposan tanulmányozhatják az amerikai kultúra eme fontos részét. Jó tudni, hogy a beöltözésnek nem, az ijesztgetésnek azonban lehet büntetőjogi következménye, testi sértés vagy fenyegetés miatt indulhat eljárás a vicces kedvű partizók ellen.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
v
Frissítve

GALÉRIA+VIDEÓ: Tüntetnek az elnöki palota előtt, a tömeg eltorlaszolta az utat

rendőrség

Kamionnal ütközött egy személyautó - az anya nem élte túl, három gyermek megsérült

woman

Nem kell plasztika, elég a Pfizer-vakcina! - Több nő is azt állítja, hogy megnőtt a melle az oltás után

ff

Karanténversek két IP-címre

massz

Eltörte páciense gerincét egy ukrán masszőr - a nő belehalt a sérülésbe

Burián Katalin

Tokió 2020 - Burián továbbjutott, Hosszú 20. 200 méter háton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.