Andrew Tate és a férfiasság krízise

 Andrew Tate

A napokban sokan akarva-akaratlanul találkoztunk az Andrew Tate névvel és a sok szennyel, amit terjeszt.

Az új év előtt Romániában őrizetbe vett Andrew Tate több éven keresztül építette vagyonát nőutálattal teletömött és a „maszkulinitás krízisére” válaszokat adó tartalmának terjesztésével. Ha még valaki nem hallott volna róla, Andrew Tate egy influencerré vált volt professzionális kick-boxoló. Évekkel ezelőtt részt vett az angol Big Brother valóságshow-ban is, de a műsort el kellett hagynia, mert nyilvánosságra került egy videó, ahol szexuálisan bántalmaz egy nőt. Tate ugyan azt állította, a videó meg van vágva, és a nővel csak szerepjátékot játszott, hisz ő sosem bántana egy nőt, de abból ítélve, milyen tartalmat osztott meg a közösségi hálókon, nincs nagyon ok kételyekre.

Jelenleg Tate testvérével együtt Romániában őrizetben ül emberkereskedelem és megerőszakolás gyanúja miatt. Ez sem meglepő, hisz amellett, hogy influencerkedett, saját szavai szerint fiatal nőket először elcsábított, majd webkameráztatta őket, a keresett pénzt elvette tőlük, és de facto fogságban tartotta őket. A Vice által készített dokumentumfilmből pedig kiderült az is, amit idáig elhallgatott, mégpedig az, hogy a nőket meg is erőszakolta, ismételten, és halállal fenyegette őket, ha ezt elmondják valakinek.

De Tate vagyonát nem csak nők bántalmazásával és kihasználásával kereste. A férfiakat, fiatal fiúkat is kihasználta. Éspedig többféleképpen.

A nőutálattal telített tartalma nagy közönségre talált az interneten. Mivel a közösségi hálók egy idő után blokkolták a tartalmat, amit Tate maga osztott meg, egy internetes marketing programon belül osztotta meg tartalmát követőivel, akik így nemcsak videóival ömlesztették el a közösségi hálókat, hanem reklámoztak is egy következő vagyontermelő projektet, a Hustlers Universityt, ahol a célközönségének azt ígérte: megtanítja őket, hogyan legyenek igazi, sikeres, kriptovalutákkal kereskedő és nőket domináló férfiak. Ezt havi 50 dollár ellenében. A fizető tagok meghaladják a 100 000 lelket. És ezen kívül találkozókat is szerveztek, ahol több száz férfi gyűlt össze, hogy a magukat professzoroknak és guruknak tituláló „alfahímektől” megtanulják, hogyan kell igazi alfának lenni.

Tate persze nincs egyedül, akik a „férfiasság krízisét” maguk gazdagítására használják, és ezzel szítják az utálatot a nők iránt, megosztják a társadalmat. De a férfiasság igazi krízise nem az, hogy a nők kiestek a konyhából és elkezdtek dolgozni, pénzt keresni és saját életükről dönteni. Az igazi válság az, hogy a férfiak jelentős része elhiszi, hogy a nők egyenjogúsága és egyenrangúsága ahhoz vezet, hogy a férfiak elvesztik jogaikat. És hogy ez a tévhit már az iskolákban is jelentős problémákhoz vezet. Fiatal fiúk ezrei fogyasztják az Andrew Tate, Jordan Peterson és hasonló, magukat „alfahímnek” tituláló szélhámosoktól származó tartalmakat, és elhiszik, hogy nem a békés, szeretetben és tiszteletben teli együttélés a jó, hanem az erőszakon, mások elnyomásán alapuló társadalom az ideális. Ahol a nők egyetlen feladata a férfiak szolgálása. Ahol a gyönge férfiak is csak arra vannak, hogy az alfákat szolgálják. Osztálytársnőiket lenézik, tanárnőiket nem tisztelik.

Aztán csodálkoznak, hogy nem szereznek barátnőt, feleséget. A hiányzó testi és érzelmi kapcsolat frusztrációhoz vezet, ez megint megerősíti az utálatot, és ez tovább emeli a frusztrációt. Eközben a szélhámosok pedig gazdagodnak.

Azt hiszik magukról, hogy erős férfiak, közben csak traumatizált, sérült emberek, akik hiányzó terápia és önvizsgálat miatt bekerültek egy toxikus környezetbe, ahol traumáikból más férfiak pénzt generálnak.

Eme jelenség létrejötte ebben a rendszerben nem is meglepő. A szexizmus, az idegen- és fajgyűlölet nagyon kifizetődő. Az elhanyagolt oktatásügy által létrejött elbutult fogyasztói társadalom szívesen fogyasztja az utálatot. A túlzott anyagi fogyasztás bolygónkat öli meg, az utálatgerjesztő szenny fogyasztása pedig az emberiség lelkét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!