Utazz

Mozaiktolvajt fogtak Pompejiben, háromezer eurója bánja

Mozaikdarabokat szedett fel és rejtett a hátizsákjába egy turista az olaszországi Pompejiben, a húszéves angol lányt a hatóságok elfogták és feljelentették.
MTI

2019. április 9. 00:00

Tavaly két francia turistát értek tetten, amint márvány- és kerámiadarabokat loptak Pompejiből, 2016-ban pedig egy amerikai turista szedett fel egy márványdarabot a Kis szökőkút házából - Fotó: pixabay

Az antik romváros őrei vették észre, hogy az apja és a húga társaságában lévő lány a korláton átlépve felszedett mintegy tucatnyi mozaiklapot a Vasmacska házának díszes padlójáról és hármat a hátizsákjába rakott, majd gyorsan távozott. Az őrök értesítették a csendőröket, akiknek sikerült elfogniuk a tolvajt még azelőtt, hogy elhagyta a régészeti park területét. A lány szabadlábon maradt, de feljelentést tettek ellene. 
   

A BBC úgy tudja, hogy a régészeti park igazgatósága 3000 euróban adta meg a lány által okozott kárt. A Vasmacska házát, amely egy hajóhorgonyt ábrázoló mozaikról kapta a nevét, tavaly decemberben nyitották meg a látogatók előtt.
   

Az incidenssel kapcsolatban az olasz média emlékeztetett arra, hogy tavaly két francia turistát értek tetten, amint márvány- és kerámiadarabokat loptak Pompejiből, 2016-ban pedig egy amerikai turista szedett fel egy márványdarabot a Kis szökőkút házából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Szlovákiában a 7. legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Befejeződött a tátrai vihar utáni mentőakció

Gál nem akarja akadályozni a nyomozást, nem nyilatkozik Jankovská ügyében

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?