WTCC a Slovakia Ringen

Dióspatony |

<p>A hétvégén rendezik a Dióspatony melletti Slovakia Ringen a túraautó-világbajnokság, a WTCC újabb két futamát.&nbsp;</p>

A mezőnyben ott lesz a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastian Loeb, a magyar szurkolók kedvence, Michelisz Norbi, és a hazaiak reménysége, Matej Homola is. A Slovakia Ring negyedszer látja vendégül a WTCC-sorozatot, amely a Forma–1 után a Nemzetközi Automobil-szövetség második legrangosabb versenye.Tavaly a szakadó eső miatt a második futamot törölni kellett – ilyenre korábban még sosem volt példa –, most ideális versenyidőt jósolnak szombatra és vasárnapra. Történelmi esemény azonban most is lesz: először áll rajthoz ugyanis szlovák versenyző a WTCC-ben. A 20 éves Matej Homola kivételt kapott a szervezőktől, így egy hétvége alatt az ETCC-ben és a WTCC-ben is versenyezhet. „Már két hónapja készülök mentálisan arra, hogy hogyan fogok átülni egyik autóból a másikba. Elképzelem a különbségeket, hasonlóságokat. Az egyik edzés után húsz percem lesz arra, hogy újra összeszedjem magam, és abszolváljam a másik időmérőt is” – mondta Homola, aki az ETCC-ben egy Seat Leonnal, a WTCC-ben egy Chevrolettel áll rajthoz. A mezőny legnagyobb sztárja a francia Sebastian Loeb, aki egy éve megnyerte az első futamot a Slovakia Ringen. Az egykori ralis most is szeretne jól szerepelni a dióspatonyi pályán. „A legutóbbi, moszkvai futam nagyon nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, jó volna javítani” – jelentette ki a Citroën versenyzője. A legtöbb szurkoló minden bizonnyal a Zengő Motorsport versenyzőjét, Michelisz Norbertet kíséri el a Slovakia Ringre. Michelisz számára ez már második hazai pályának számít. „Szeretem a Slovakia Ring vonalvezetését, és jól is megy itt a verseny. Itt szereztem életem első pole-pozícióját, és az elmúlt két évben dobogóra állhattam” – mondta Michelisz.Francois Ribeiro, a WTCC első embere hangsúlyozta, a Slovakia Ring immár a versenynaptár stabil részét képezi. „A pályának helye van ebben a sorozatban, de egészen eddig hiányzott egy helyi hős, hogy még attraktívabbak legyenek a futamok. Emlékszem rá, ahogy egy éve Maťo Homola arról beszélt, nagy álma, hogy egyszer a WTCC-ben versenyezzen. Akkor eldöntöttük, hogy támogatni fogjuk ebben. Most ez az álom valóra válik. Nem lesz könnyű dolga, másrészt sokakat inspirálhat, hogy egy ETCC-pilóta a WTCC-ben is esélyt kap” – magyarázta Ribeiro. A Slovakia Ringen ma reggel kilenctől este nyolcig szabadedzéseket és időmérő edzéseket rendeznek, szombaton már 8.15-től megélénkül a pálya, a WTCC időmérő edzésére délután háromkor, az ETCC időmérőjére 16.10-kor kerül sor. Vasárnap 8.15-kor az ETCC bemelegítő körével indul a nap, ezt követi 8.40-től a KIA Lotos Race első futama, majd 10.05-kor és 11-kor jön az ETCC két futama. A két WTCC-verseny 12.45-kor és 14.00-kor kezdődik. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?