Vyškovi győztes a galántai tekemaratonon

tekemaraton

Első alkalommal került vyškovi győztes a külföldön is jegyzett galántai nemzetközi tekemaraton krónikájába, mely 2006-ban 24 órás tarolásként rajtolt el, s a sorozatos szlovák csúcsjavítások után 2010-ben párját ritkító eredménnyel (75 óra 1 perc és 42 másodperc, 324 tekéző) a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült.

A J&R DIGITAL névre keresztelt megmérettetés immár tizenhatodik felvonásán, mely 31 óra 45 perc elteltével ért véget, ezúttal 109 tekéző nevét olvashattuk az eredménylistán. A mátyusföldi taroláson Csehország képviseletében 10 versenyző, Magyarországról pedig 8-an álltak csatasorba. A résztvevőkre egyénenként 120 dobás várt. A modern tekecsarnokba a megszabott időrendben érkeztek a versenyzők, akik már korábban a városi tekeklub weboldalán online nevezhettek.

„A monstre taroláson pénteken 13 órakor kezdtünk, szombat este röviddel kilenc óra előtt zártunk. A hagyományoknak megfelelően a semptei (Šintava) látáskárosultak indítottak. A sorozatos megbetegedések miatt többen nem álltak rajthoz. Improvizálnunk kellett, olykor beugróra is szükség volt. Néhányan kétszer is versenybe szálltak, a hazai Marián Kubalec pedig három ízben is tarolt. Néhányszor változott a sorrend, végül a Vyškov csapatának legjobbja, Radim Čuřík került az élre. A megmérettetés magas színvonalát jelzi, hogy az első négy helyezett hatszáz fa fölé került. Egyébként a vyškovi tekeklub képviselője első galántai rajtját győzelemre váltotta” – nyilatkozta lapunknak a viadalról, az elvárásokról a hazaiak oszlopos tagja, Jozef Butko, akinek nem jött össze a címvédés. „Nincs okom szomorkodni, ezúttal a harmadik helyen zártam. Mi több, a nők versenyét klubtársam, Klaudia Pivková nyerte. A férfiak és a nők első három helyezettjét díjaztuk. Különdíjjal jutalmaztuk a viadal legfiatalabb résztvevőjét, a csupán 12 éves galántai Kosár Konrádot, valamint a két legidősebb tekézőt, a 82 éves Štefan Kelement és a 78 esztendős Jaroslav Střechát. Sportbarátaink visszajelzései rendkívül pozitívak, sokan közülük nyáron visszatérnek városunkba. A hagyományos Galántai Vásár sportrendezvényeinek csúcspontja újra a nemzetközi tekeverseny lesz” – zárta mondanivalóját Jozef Butko, a szervezőgárda oszlopos tagja.

Érdekes

Galántai dobogósok

Férfiak: 1. Radim Čuřík (KK Vyškov, 615 fa), 2. Patrik Tumma (Inter Bratislava, (608), 3. Jozef Butko (MKK Slovan Galanta, 606).

Nők: 1. Klaudia Pivková (MKK Slovan Galanta, 592), 2. Dominika Záturová (515, Víga Hlohovec), 3. Sofia Matis (Víga Hlohovec, 511).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?