Vívó-vb – Szilágyi Áron után Szász Emese is bronzérmes

Budapest |

<p>A kardozó Szilágyi Áronhoz csatlakozva csütörtökön a párbajtőröző Szász Emese is érmet - ugyancsak bronzot - nyert a budapesti MOL vívó-világbajnokságon.</p>

A vb-n 2006-ban harmadik, 2010-ben pedig második helyezett magyar vívó a kolumbiai Saskia Loretta van Erven Garcia, az orosz Tatyjana Andrjusina, az észt Irinia Embrich és az orosz Jana Zvereva magabiztos legyőzésével jutott el az elődöntőig, amelyben az észt Julija Beljajevától hosszabbításban esett tussal 14-13-ra kikapott.     Szász az idei Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is bronzérmes volt, ehhez tett most hozzá egy vb-bronzot.     A másik főtáblás magyar, Révész Julianna a 22. helyen végzett, míg Budai Dorina 73., Antal Edina pedig 94. lett.     A nap másik versenyében, a férfi párbajtőrözőknél Boczkó Gábor és Rédli András menetelt szépen, kettejük nyolcaddöntős párharcából előbbi, a 2010-es világbajnokság bronzérmese került ki győztesen. Rédli tizenharmadikként végzett, Boczkó pedig ötödik lett, mivel a negyeddöntőben kikapott az olimpiai bajnok venezuelai Rubén Limardo Gascontól.     Imre Géza az első fordulóban legyőzte a vb-címvédő olasz Paolo Pizzót, utána viszont váratlan vereséget szenvedett a kanadai Vincent Pelletier-től, így 30. lett. Szényi Péter a 38. helyen fejezte be szereplését a világbajnokság legnépesebb, 216 fős mezőnyében. (Frissítve: 20:25)        
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?