Visszavágna az Arsenal, óvatos a Bayern

<p>A címvédő Bayern München ma este (20.45) az angol bajnokságban második Arsenal otthonában lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén. A bajorok óvatosan, a londoniak feszülten készülnek a rangadóra.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A két együttes az előző kiírásban is ebben a szakaszban csapott össze egymással, akkor a müncheniek már az első, angliai találkozón eldöntötték a továbbjutás kérdését, mivel 3:1-re győztek. A visszavágón aztán az Arsenal meglepetésre 2:0-ra nyert az Allianz Arénában, idegenben lőtt góllal azonban így is a német sztárgárda ment tovább.

„Nagy kihívás ez a számunkra. Megmutathatjuk, hogy tanultunk a tavalyi hibákból, bebizonyíthatjuk, hogy sokat javultunk az elmúlt évhez képest” – szögezte le Arséne Wenger, az Arsenal francia mestere.

„Két tökéletes meccsre van szükségünk ellenük, tudjuk, hogy képesek vagyunk nyerni, mentálisan talán jobb állapotban vagyunk, mint tavaly – mondta Per Mertesacker, a londoni ágyúsok 95-szörös német válogatott védője, aki hozzátette, az előző kiírásban túlságosan tisztelték riválisukat, így a Bayernnek könnyű meccs volt a párharc első felvonása. – Ígérem, most jobbak leszünk! Szeretnénk valami komoly eredményt elérni a mostani idényben, ehhez pedig a legjobbat is le kell győzni.”

Philipp Lahm, a Bayern hátvédje úgy nyilatkozott, a hazai pályán elszenvedett tavalyi 2:0-s vereség figyelmeztető jel volt a számukra, ezért ezúttal mindkét találkozón végig koncentrálniuk kell majd. „Az Arsenal a bajnoki címért áll harcban, s nem véletlenül: sokat fejlődtek csapatjátékban, erősebbek és kiegyensúlyozottabbak” – vélekedett a 104-szeres német válogatott Lahm, aki kiemelte, a londoni együttes változatlanul a gyors, rövidpasszos játékot játssza, s egyénileg kivételes képességű futballisták alkotják.

Az Arsenal – amely szombaton a Liverpoolt verte az FA-kupa nyolcaddöntőjében 2:1-re – a sérült Ramsey, Källström, Walcott és Sanogo mellett nem számíthat az eltiltott Mikel Artetára sem. A másik oldalon a sérüléséből felépülőben lévő francia válogatott Franck Ribéry és a combizomhúzódással bajlódó Xherdan Shaqiri kénytelen kihagyni a meccset.

A nap másik mérkőzésén az AC Milan az Atlético Madridot fogadja, előbbi gárda kispadján most debütál edzőként a BL-ben a január 16-án kinevezett Clarence Seedorf, akivel az olasz bajnokságban öt meccsből egy-egy döntetlen és vereség mellett hármat megnyert a gárda.

„Az Atlético ellen megmutathatjuk, hogy milyen sokat fejlődtünk az utóbbi időben. Az AC Milan mindig fel tudta magát szívni a BL-meccsekre, remélem most is így lesz, és visszatérnek a régi szép idők a San Siróba” – nyilatkozta Clarence Seedorf, a milánóiak vezetőedzője.

Az aktuális formát tekintve ezzel együtt a spanyol alakulatnak van valamivel nagyobb esélye a továbbjutásra, de mindenképp parázs csatára számíthatnak a két együttes szurkolói.

A madridiak legutóbb 1997-ben jutottak be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, most ismét ott akarnak lenni a legjobb nyolc között.

„Bízunk benne, hogy idén nagy dolgokat vihetünk végbe a legrangosabb kupasorozatban. Azonban a Milan a BL-ben szinte mindig kitesz magáért, ezért előzetesen a döntetlennel kiegyeznék” – mondta David Villa, az Atlético csatára. (MTI, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?