Visszatér az élet a Gödör Arénába

Királyfiakarcsa
Királyfiakarcsa |

Két és fél éves szünet után ismét zajlanak a focitörténések a kis csallóközi településen, melynek felnőttcsapata korábban a dunaszerdahelyi területi focibajnokság AG Sport (VI.) Ligájában a mezőny legjobbjai közé tartozott. 

Ennek ékes bizonyítéka a 2011/2012-es kiírásban szerzett bajnoki cím. 2016 nyarán azonban az id. Nagy Milán által irányított vezetőség úgy döntött, hogy kijelentkeznek a bajnokságból, pénzszűkében bizonytalan időre szüneteltetik a focit a faluban. 2019 elején a focikedvelők, egykori tisztségviselők és labdarúgók összedugták a fejüket, és arról döntöttek, hogy újjáélesztik a labdarúgást Királyfiakarcsán. 
„Sokunk vágya teljesült. Mi sosem békültünk ki a gondolattal, hogy nincs élet a Gödör Arénában. Abban reménykedtünk, hogy előbb-utóbb fordul a kocka. A novemberben lezajlott önkormányzati választás után Wurczell Zoltán személyében új polgármestere lett településünknek, egy kivételtől eltekintve pedig új képviselők kerültek az önkormányzatba. Elődjével ellentétben az új faluvezető kezdeményezte a futballklub munkájának újraindítását, megígérte, hogy a költségvetésből a focira is jut támogatás. Mi pedig újra belevágtunk. Első lépésként új vezetőség alakult, melynek élére engem választottak. A falu és a klub összefonódását névváltoztatással pecsételtük meg. Ezentúl Obecný futbalový klub Kráľovičove Kračany néven funkcionálunk” – nyilatkozta lapunknak a változást kiváltó okokról ifj. Nagy Milán, aki valójában édesapja nyomdokaiba lépett. 


A kényszerpihenő kezdetén szétszéledtek, más klubokhoz igazoltak a királyfiakarcsai futballisták. „Korábban volt jól működő ificsapatunk, a szomszédos csallóközi településeken játszó fiatal labdarúgóinkat szeretnénk visszacsalogatni. Közülük már néhányan jelezték, hogy számíthatunk rájuk. Én például Békéről térek haza. Két-három rutinos futballistára is szükségünk lesz. Ami az edző személyét illeti, több kiszemeltünk is van. Hetente egy tréninggel, havonta két edzőmeccsel készülünk a VII. ligás szereplésre. Előbb természetesen újra bejelentkezünk a területi bajnokságba. Tudatosítjuk, hogy az önkormányzati pénzeszközök mellett további támogatókra is szükségünk lesz. De mi sem tétlenkedünk. Sportbált, nyári kupát szervezünk, ezek bevételéből is gyarapítjuk folyószámlánk egyenlegét. Az első előkészületi mérkőzésünkön a győri Integrál DAC ellen lépünk pályára február 23-án” – tájékoztatott a királyfiakarcsaiak elképzeléseiről a fiatal klubelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?