Vidi–Fradi 1:3, Klubvezetők–Ultrák 0:4

Négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát a Fradi a labdarúgó NB I-ben, a szurkolók pedig meccset nyertek a klubvezetés ellen folytatott „bajnokságban”.„A szurkolói megbeszéléseknek megfelelően a hazai és a vendégszurkolók egyazon stadionrészben, szektorban kívánják buzdítan

Négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát a Fradi a labdarúgó NB I-ben, a szurkolók pedig meccset nyertek a klubvezetés ellen folytatott „bajnokságban”.

„A szurkolói megbeszéléseknek megfelelően a hazai és a vendégszurkolók egyazon stadionrészben, szektorban kívánják buzdítani saját csapatukat, bebizonyítva, hogy feleslegesek, messzemenően eltúlzottak, aránytalanok és súlyosan diszkriminatívak azok az intézkedések, amelyekbe a csapatukért szurkolni kívánókat belekényszerítik” – jelent meg augusztus 4-én a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldalon az alábbi közlemény. A szurkolói kártya bevezetésének legfőbb okaként az ultracsoportok közötti ellentéteket nevezték meg, ezért különösen pikáns volt a fenti deklaráció. Klubvezetők– Szurkolók 0:1.

„A Videoton FC vezetősége rendkívül sajnálatosnak tartja a fehérvári ultrák szerepvállalását a tervezett akcióban” – jött a válasz, de még maga a tulajdonos, Garancsi István is megszólalt az ügyben: „RBD-sek, miért teszitek ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot, a megszokottnál sokkal nagyobb létszámú biztonsági személyzetre, rendőri biztosításra lesz szükség, kellemetlenséget okoztok azoknak, akik a szabályokat betartva szeretnének kijönni a stadionba és buzdítani a csapatot.”

A klubvezetés érvelését nem fogadhatjuk el, szomorú, hogy ennyire nem bíznak a saját szurkolóik szavában, öngól: 0:2.

Az RBD azonban „ellentámadást” indított és egy gyönyörű kontra végén 0:3-ra alakította az állást: „Hivatkozol arra, hogy problémát okozunk a megemelt biztonsági személyzet létszáma miatt. Itt álljunk meg egy gondolat erejéig, hiszen úgy látjuk, néhány plusz biztonsági őr költsége elenyésző tétel az alábbiakhoz képest: a héten csapatunk hitehagyott, bátortalan játékkal simán kiesett egy olyan európai kupából, ahol a továbbjutás esetén közel 1 milliárd forint bevétel keletkezett volna.”

Mivel a közös szektorban történő szurkolásra végül nem kapott engedélyt a két tábor, más megoldáshoz folyamodtak az ultrák: a Red-Blue Devils a mérkőzés közben a Fradi B-közép melletti szektorba vonult, és egymás mellett szurkoltak egy ideig – mindenféle rendbontás nélkül. Klubvezetők–Szurkolók 0:4.

Van kérdés?

Ha csak az nem, hogy a Videoton csapata mikor szedi össze magát – már ha egyáltalán. A Fradi ugyanis játszi könnyedséggel hozta el a három pontot Fehérvárról. A meccs legfurcsább jelenete Paulo Vinícius kiállítása volt. A fehérváriak brazil kapitánya a 36. percben kapott piros lapot egy hátulról történő becsúszás és az azt követő reklamálás után. Ez önmagában még nem is lenne érdekes, hanem ami utána történt: a hazaiak kapusa, Branyiszlav Danilovics magából kikelve rohant a félpályára számon kérni csapattársát a teljesen felesleges kiállítás miatt.

Megszerezte első győzelmét a Vasas, ezzel máris a Vidi elé ugrott a táblázaton, a Békéscsaba továbbra is nullapontos. Az MTK pedig ripityára verte a Diósgyőrt, amelyből két játékost is kiállítottak. Bekő Balázs, a DVTK edzője a meccs végén hasonlóan sokkolt állapotban volt, mint a múlt hétvégén, csak most az egész mérkőzésen kilátástalan volt a miskolciak helyzete.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?