Végig a várost szapulták

Dunaszerdahely |

<p>December 28-án rendkívüli közgyűlést tartott az FK DAC 1904 Rt. A futballklub többségi tulajdonosai mellett részt vett az ülésen Hájos Zoltán polgármester is, aki másfél óra után megunta, hogy az egyesület vezetői mindenért a várost okolták, s ezért idő előtt távozott.</p>

„Az FK DAC 1904 Rt. igazgatótanácsa 2011. december 21-én kelt levelében hívta össze a társaság rendkívüli közgyűlését 2011. december 28-ára, hogy megtárgyalja a részvénytársaság számára fontos kérdéseket, problémákat, amelyek befolyással lehetnek a futballklub további működésére. A társaság alapszabálya előírja, hogy a részvényeseknek a meghívót a közgyűlésre 30 nappal a közgyűlés napja előtt kell kikézbesíteni. Mivel fontosnak tartottam a futballklub ügyeiben történő előrelépést, részt vettem a társaság rendkívüli közgyűlésén, beleegyeztem a határidő lerövidítésébe – mondta lapunknak Hájos Zoltán polgármester. – Azzal a céllal mentem el a közgyűlésre, hogy a többségi részvényessel közösen oldjuk meg a DAC futballklub gondjait, problémáit. Ám ahelyett, hogy a gondok megoldását kerestük volna, a közgyűlés csak arról szólt, hogy Dunaszerdahely városa, mint kisebbségi részvényes eddig mit mulasztott, miért nem fizeti a részvénytársaságnak a szerződésben meghatározott összeget, hogy a kisebbségi részvényes rá akarja kényszeríteni akaratát a többségi tulajdonosra, hogy személyemben a polgármester nem áll ki a DAC mellett stb. ... Arról viszont nem esett szó, hogy a többségi részvényes mit nem tett meg, hogy a DAC az utolsó helyen zárta az őszi szezont. Másfél óra után lett elegem a vádaskodásból, személyeskedésből, ezért elhagytam a termet, amelyben a közgyűlés ülésezett. Hiszen a többségi részvényes (90%-kal) egyedül is képes határozatokat elfogadni, amelyekről az önkormányzat a jegyzőkönyv kézbesítése által értesítve lesz.”

Hájos Zoltán hozzátette, hogy megbízta a képviselő-testület mellett működő sportbizottság elnökét, hogy a DAC-cal foglalkozó szakbizottság ülésére hívják meg a klubvezetőket, hátha történik végre valamilyen érdemi előrelépés.

Természetesen a DAC vezetőit is szerettük volna megszólaltatni, ám többszöri próbálkozásunkra sem tudtuk őket elérni. A klub hivatalos honlapján pedig az utolsó bejegyzés szeptember 18-ai keltezésű…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?