Vb-2014 - Brazília elnöke garanciákat ígér

<p>Brazília elnök asszonya azt mondta, garantálja a biztonságot mind a 32 világbajnoki résztvevő válogatott, mind pedig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tagjai számára, akik jelen lesznek a dél-amerikai országban június 12-én rajtoló vb-n.</p>

Dilma Roussef a helyi média pénteki beszámolói szerint brazil sportújságírókkal lezajlott vacsorán leszögezte, hogy nem érheti bántódás sem a labdarúgókat, sem a FIFA tagjait. Már csak azért sem, tette hozzá, mert elegendő tapasztalat birtokába jutottak a hatóságok a vb főpróbájának tekintett 2013-as Konföderációs Kupán, amikor országszerte hatalmas tömegtüntetésekkel is szembesülniük kellett.     Ezzel együtt az államfő a világbajnokság alatt nem tart hasonló mértékű megmozdulásoktól, mivel - megfogalmazása szerint - "a közvélemény ellene van az erőszaknak", és a vandál cselekményeknek.     Roussef derűlátását mindazonáltal nem erősíti az a tény, hogy kevesebb, mint egy hónappal a rajt előtt, csütörtökön, a "vb elleni harc nemzetközi napján" szerte az országban ezrek vonultak az utcára. Sao Paulóban maszkos huligánok üzleteket, bankokat vertek szét, és szemetet gyújtogattak az utcán, a rendőrség pedig könnygázzal és gumilövedékekkel próbált úrrá lenni a helyzeten. Recifében az elmúlt három nap alatt lezajlott rendőrsztrájk alatt rendszeressé váltak a fosztogatások, míg Rio de Janeiróban és Sao Paulóban a hajléktalanok lakásokért, a tanárok pedig jobb munkakörülményekért demonstráltak. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?