Varga Erik ezüstérmes Bakuban

Baku |

<div>Újabb éremmel gyarapította gyűjteményét Varga Erik. A diószegi sportlövő a második helyen végzett a bakui európai játékokon, a selejtezőben 123 körös teljesítményével rendezvénycsúcsot állított fel.</div><div>&nbsp;</div>

Varga címvédő világbajnokként érkezett Bakuba, ahol a sportág legjobbjai versenyeztek, hiszen a győztesek olimpiai kvótát szereznek. Vargát ez már nem érintette, hiszen tavalyi vb-címével kiharcolta az olimpiai részvétel jogát. (A kvóta országnak szól, nem konkrét személynek, de az általános gyakorlat szerint általában az utazik az olimpiára, aki kiharcolta a kvótát.) Sok munka, sok idő Az európai játékokon Varga a selejtezőben 125 lövésből csak kétszer hibázott, s az orosz Alekszej Alipovval holtversenyben rendezvénycsúcsot állított fel. Az elődöntőben mind a 15 korongot eltalálta, és bejutott a döntőbe. Itt ismét Alipov volt az ellenfele. Varga a negyedik lövésnél hibázott, de nem zökkent ki, és több rontása nem volt. Alipov azonban hibátlanul teljesített, így Varga ezüstérmes lett.„Nagyon büszke vagyok erre az eredményre. Először rendeztek európai játékokat, és én érmet szereztem. Sok munkám és sok időm van ebben a sikerben. A 28 legjobb európai versenyző indult, bárki nyerhetett és bárki lehetett utolsó – nyilatkozta Varga Erik. – Jól kezdtem, csak meg kellett tartani a formát, és végig összpontosítani. Nehéz volt lőni, mert fújt a szél. Ahogy néhány korongot elhibáztam, úgy másoknál éppen szerencsém volt. Végig oroszlánként harcoltam.” Nem ugrál három méterre Vargának tekintélyes éremgyűjteménye van, volt már első Vk-versenyen, Vk-döntőben, junior Eb-n, felnőtt Eb-n, junior-vb-n és felnőtt vb-n is. Ehhez jött most hozzá az európai játékokon szerzett ezüst. „Belül örülök, de nem ugrálok három méter magasba örömömben. Ha valaki világbajnok, az nem azt jelenti, hogy attól fogva mindig győzni fog. Ez a szép a sportlövészetben, ha valaki a fellegekben jár, nagyot zuhanhat. Huszonöt év tapasztalatával már tudom, mit engedhetek meg magamnak. Boldog vagyok, hogy érmet szereztem, és hogy enyém a rekord is” – idézte Vargát a SITA hírügynökség. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?