Van-e bunda Szlovákiában?

Pozsony |

<p>Arra a tizenegyesre semmi szükség nem volt.<br /> Nem volt rá szükségük a rimaszombatiaknak (melyik csapatnak van szüksége arra, hogy büntetőt rúgjanak ellene?), nem volt rá szükségük a trencsénieknek (nagy valószínűség szerint nyertek volna tizenegyes nélkül is, tekintve az addig mutatott játékukat és helyzeteik számát), és nem volt rá szüksége Prešinský játékvezetőnek sem...</p>

(ilyen párharc, mint Zsivanovicsé és Kubíké volt, meccsenként legalább tizenöt van, mindketten háttal álltak a kapunak, és egy vaktában előreívelt labdát próbáltak elfejelni, ütköztek is a levegőben, de ilyen ütközésért még az a hírhedt járási bíró se adna büntetőt, aki állítólag öt korona ötven fillérért is bármire kapható).

A Rimavská Sobota–Trenčín rangadó után annyi mindenről lehetett volna beszélni. Például arról, milyen jó csapata van a Trenčínnek. Vagy arról, milyen is a kapussors: három fantasztikus bravúr után egy rossz kifutás és egy potya. Vagy arról, hogy Depetris és Ereros, az argentin csatárduó megállíthatatlan. Vagy arról, hogy Ádám nem játszott semmit, aztán olyan bombagólt lőtt kapásból a vinklibe, hogy a trencséniek is elismerően bólogattak.
Ehelyett a téma a tizenegyes, amit az 52. percben, 1:1-es állásnál Ne hagyja ítélt meg a játékvezető. Ezután elszabadultak az indulatok, valaki sört öntött a bíró felé, Karol Kisel vezetőedzőt úgy kellett kivezetni, mert nem volt hajlandó elhagyni a kispadot, csak üvöltözött: „Szégyen, szégyen, szégyen!”

A sajtótájékoztatón már nem üvöltözött, de ott sem volt nyugodtabb: „Már megint én leszek a rossz, már megint rajtam fognak nevetni, hogy Kisel a bírók miatt sír, de akkor is állítom, a vendégek csakis a bíró miatt nyertek! A bíró hazamegy innen, nem fogják megbüntetni, engem fognak megbüntetni, mert kimondtam az igazságot, és ezt Szlovákiában nem szabad. Ha valaki még azt hitte volna, hogy Szlovákiában nincs korrupció, ezt a meccset látva megbizonyosodhatott róla, hogy igenis van!”

„Van a szlovák futballban korrupció – szólalt meg Ivan Galád, a trencséniek edzője –, de ezen a meccsen nem volt. Ez csak a második tizenegyes, amit idén rúgtunk, nem szeretném, ha a klubomat bárki bundázással vádolná…” Kisel itt fogta magát, és kiment, Galád pedig inkább a többi eredmény iránt érdeklődött. Minden bajnokesélyes nyert, de a trencséniek – köszönhetően az erősen vitatható tizenegyesnek is – az élen maradtak. Végül is csak ez számít. Vagy voltak még valakinek illúziói sportszerű küzdelemről meg a ziccert! örömfociról?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?