Ullrich visszatérése

A hazájukban vagy a különböző szervezeteknél a 2003-as év legjobbjának választott sportolók listájának egyik érdekessége, hogy az Európában első helyezett, hatszoros világbajnok Forma-1-es pilóta, Michael Schumacher hazájában nem végzett az élen, ugyanis Németországban a doppingeltiltása és sérülése

A hazájukban vagy a különböző szervezeteknél a 2003-as év legjobbjának választott sportolók listájának egyik érdekessége, hogy az Európában első helyezett, hatszoros világbajnok Forma-1-es pilóta, Michael Schumacher hazájában nem végzett az élen, ugyanis Németországban a doppingeltiltása és sérülése után idén visszatért országúti kerékpározó, a Tour de France-on második Jan Ullrich lett a győztes. Egy másik kerekes, a francia körversenyen egymás után ötödször diadalmaskodó, s ezzel a legendás Miguel Indurain csúcsát beállító Lance Armstrong a Reuters brit és az AP amerikai hírügynökség szavazását is megnyerte, de a tekintélyes La Gazzetta dello Sport című sportnapilap ennek ellenére az olasz Alessandro Petacchit találta a legjobbnak, mivel a Fassa Bortolo sprintere idén összesen 24 szakaszgyőzelmet aratott.

REUTERS (brit hírügynökség) – férfiak: Lance Armstrong; nők: Annika Sörenstam (svéd, golfozó); AP (amerikai hírügynökség) – férfiak: Lance Armstrong, nők: Annika Sörenstam (svéd, golfozó); BBC: Johnny Wilkinson (angol, rögbiző); L Équipe (francia sportlap): Michael Schumacher 496 pont, 2. Lance Armstrong 267 pont, 3. Alexander Popov (orosz, úszó) 261 pont.

Lance Armstronggal kapcsolatos hír, hogy a TdF „egyeduralkodója” új barátnőjével, Sheryl Crow énekesnővel foglalt helyet a Staples Center lelátóján a Los Angeles Lakers–Boston Celtics NBA-mérkőzésen. „Nagy élmény volt számomra, de azért a biciklit nem fogom labdára cserélni – mondta Armstrong, aki életében először látott élőben kosárlabda-mérkőzést. – Az új évben egyetlen célom lesz: hatodszor is megnyerni a francia körversenyt.” (mti, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?