Újra megnyugtató a Slovan előnye

<p>Öt fordulóval a Corgoň Liga zárása előtt gyakorlatilag eldőlt, hogy a pozsonyi Slovan nyeri a bajnokságot, a nyitraiak pedig nagy lépést tettek a bentmaradás felé.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

A pozsonyi Slovan nemrég még kényelmes, tízpontos előnyből figyelte az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság történéseit, hogy aztán sorozatban négy döntetlenjével ismét némi izgalmat csempésszen a bajnoki címért folyó küzdelembe: a szombati meccs előtt már csak hat pont választotta el egymástól az égszínkékeket és a Senicát.

A forduló rangadóján viszonylag pergő játék mellett öt gól és hazai győzelem született (3:2). Juraj Piroska, aki nem túl eredményes féléves fővárosi kitérő után tért vissza az erdőhátiakhoz, meglehetősen elégedetlen volt a meccs után: egyrészt megszakadt a Senica hétmeccses veretlenségi sorozata, másrészt az ő saját szériája is, szeptemberi érkezése óta ugyanis valahányszor pályára lépett (16-szor), csapata nem kapott ki. De leginkább a bíró tevékenysége dühítette a csatárt. „A 80. perctől tördelni kezdte a játékot. Ha győzelemért hajt az ember, akkor nagyon sajnálja az ilyesmit. Nem azért játszunk, hogy egy bizonyos csapat bajnok legyen...”

Az utóbbi hetek eredményei alapján a nyitraiakról is azt hihetnénk, hogy az aranyérem a céljuk: öt győzelem, egy döntetlen az utóbbi hat meccsük mérlege, így a levonandó hárompontos büntetés ellenére négy pont előnyük van a tabellát záró nagyszombati–eperjesi párossal szemben. „Talán már egy győzelem is elég lehet” – mondta a bentmaradási esélyeikről Peter Struhár, aki a Tatran elleni idegenbeli meccsen (0:1) győztes gólt szerzett.

A keletieknél a múlt héten kinevezett új vezetőedző, Jozef Bubenko még vár az első győzelmére, a nagyszombati Spartaknál most bemutatkozott Vladimír Ekhardt viszont rögtön első meccsén három pontot szerzett: a piros-feketék a trencsénieket győzték le 2:0-ra.

Myjaván is örültek: sorozatos döntetlenjei miatt a táblázaton veszélyesen süllyedni kezdő Spartak nagyon fontos győzelmet aratott a besztercebányai Dukla felett (2:1) – de nem csak emiatt esett le nagy kő a hazai játékosok szívéről Ľubomír Urgela 90. percben szerzett gólja után: a klubtörténet első villanyfényben rendezett meccse előtt ugyanis a polgármester-klubelnök Pavel Halabrín kilátásba helyezte, hogy ha elmarad a hazai siker, minden focistának fell kell másznia a négy, reflektorokat tartó oszlop valamelyikére...

Halabrín természetesen nem gondolta komolyan „fenyegetését”, Ján Kozákot, a kassaiak edzőjét ismerve viszont biztosak lehetünk benne, nem a levegőbe beszélt az aranyosmarótiak elleni vesztes meccs (0:2) után: „Amióta visszatértem a csapathoz, még nem történt meg, hogy a fiúk ne a maximumot nyújtották volna. Most viszont egyesek már más csapat mezében látják magukat, ők többet nem rúgnak labdába az én vezetésem alatt.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?