Újabb két pont a szlovákoknak, Meszároš volt a hős

Ostrava |

<p>A szlovák jégkorong-válogatott hosszabbítás után 2:1-re nyert Fehéroroszország ellen a csehországi világbajnokságon. Vladimír Vůjtek védencei két találkozó után négy ponttal állnak.&nbsp;</p>

A szlovákok második mérkőzésén már játszott a Detroitból érkezett Tomáš Tatar és Tomáš Jurčo is.A fehéroroszok elleni meccs szlovák emberhátránnyal kezdődött, de ebből nem született gól. Az 5. percben Marián Gáboríkkal szemben szabálytalankodtak gólhelyzetben, a megítélt büntetőt azonban a Los Angeles támadója nem tudta belőni (két meccs alatt ez volt a harmadik kimaradt rávezetése). Később a szlovákok kerültek emberelőnybe, sőt, 22 másodpercig 5 a 3 ellen játszhattak, de Lalande mindent védett.  A második harmad elején is emberhátrányba kerültek a szlovákok, de Bartovič így is gólhelyzetbe került, de a fehéroroszok kapusa most is bravúrral hárított. S tette ezt a továbbiakban is, így a második húsz percben sem született gól. Az utolsó játékrészben is a szlovákok voltak aktívabbak, de Lalande megbabonázta őket, az 52. percben pedig Szergej Kosztyicin révén vezetést szereztek a fehéroroszok. A szlovákok azonban egy percen belül válaszoltak, Andrej Meszároš két védő és a kapus alatt bombagólt ütött. Ez volt a Buffalo hátvédjének az első találata válogatott mezben (36 mérkőzésen), de mint később megmutatkozott, nem az utolsó! A végjáték most is rengeteg izgalmat hozott, de újabb gól már nem született, így ismét hosszabbításra került sor. A ráadás elején Gáborík és Meszároš került jó helyzetbe, de nem tudtak gólt szerezni. A 2. percben viszont már Meszároš lövése után a korong utat talált a hálóba!  A szlovákok második meccsükön is két pontot szereztek, s legközelebb kedden este lépnek jégre, amikor Szlovénia lesz az ellenfelük.  Fehéroroszország–Szlovákia 1:2 (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)Góllövők: S. Kosztyicin (52.), ill. Meszároš (53., 62.). 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?