Újabb doppingbotrány Ausztriában

Bécs |

<p><br />Újabb doppingbotrány borzolja a kedélyeket Ausztriában. A Kurier című lap szerdai beszámolója szerint Lisa Hütthaler triatlonos megpróbálta megvesztegetni a seibersdorfi doppingelemző labor egyik munkatársát, állítólag 20 ezer eurót kínált azért, hogy mintájának B próbája negatív eredményt hozzon.</p>

A versenyző május elején bukott le EPO-használattal. Az újság azt közölte, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) már májusban közölte az osztrákokkal a megvesztegetési kísérlet tényét. "A labor vezetője informált bennünket az ügyről. Úgy tűnik, az eset a bűnügy kategóriába tartozik" - állt a WADA levelében.
A tudósítás szerint a bécsi ügyészség és a rendőrség már megkezdte a nyomozást, Hütthaler ügyvédje ugyanakkor azt mondta: védence ártatlan és ezt be is fogják bizonyítani. A triatlonos - lebukása előtt - tagja volt a pekingi játékokra készülő osztrák olimpiai keretnek.
Ausztriában a 2006-os torinói téli olimpia után sílövők keveredtek doppingbotrányba, idén januárban pedig három orvos és 31 sportoló ellen indítottak nyomozást, mert állítólag vérdopping használatával próbáltak jogosulatlan előnyhöz jutni. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?