Trónon a Barracuda

barracuda

Kétezer-tizennégyben még tizennégy, tavaly tizenegy csapat nevezett be a Komáromi Kispályás Fociliga küzdelemsorozatába. Idén viszont már csak hattagú volt a mezőny. A végső győzelmet a Barracuda érdemelte ki, amely a döntőben 3:2 arányban diadalmaskodott az örök rivális Bauring City felett.
 

A mérkőzés elején a mintegy ötszáz szurkoló gólzáporra számított, hiszen a Barracuda mindössze húsz másodpercnyi játék után megszerezte a vezetést, és találatukra azonnal válaszolt az ellenfél. Az első félidőben 2:1-es előnyre tettek szert Németh Zsolték, a második játékrészben pedig megismétlődött a korábbi forgatókönyv, és újra egálban volt a két alakulat. Az edzők már a büntetőrúgók sorrendjén törték a fejüket, amikor Oršolík Tamás gondolt egyet, és rúgott egy látványos gólt, biztosítva ezzel csapata tornagyőzelmét.


„A Barracuda csupán egy meccsen bukott el, a mezőny legkiemelkedőbb gárdájának bizonyult, és megtörte a Bauring City hároméves hegemóniáját. Erőtlenül muzsikált a Torpedo Vodka, igencsak gyér kerettel rendelkezett, ráadásul két mérkőzésre ki sem állt. Mára sajnos alábbhagyott az egykori lendület, ugyanis csak nagy nehézségek árán tudtunk összekaparni hat kollektívát a ligába. Alacsony a fiatalok labdarúgás iránti érdeklődése. Jómagam negyvennégy évesen is fociznék még, ám a sérült térdem akadályoz ebben. Már most azon töprengek, hogy meghirdetjük-e a következő évadot. Vannak ötleteim, amelyeket remélem, meg is tudok valósítani. Szeretném bevonni a városban működő középiskolák diákjait is a közös munkába” – tájékoztatott Ehrenberger Erik főszervező.
 

barracuda 2

Az ezüstérmes Bauring Cityben olyan közismert játékosok is ringbe szálltak, mint Ľubomír Michalík, a szeredi ŠKF csapatkapitánya (egykoron a DAC 1904 labdarúgója) és főnöke, Lérant Péter, a Fortuna ligás alakulat segédedzője. Érdekességként megemlíthető, hogy a Gyirmót SE OTP Bank ligás csapatát is megjárt Németh Zsolt egy nap alatt két alkalommal is kupagyőztes lett. A délelőtti és délután órákban Léván, egy ottani tornán járult hozzá a nagyölvediek elsőségéhez, este pedig Komáromban segítette dicsőséghez a Barracudát.


„Azonos súlycsoportban volt a döntő két résztvevője, a mi játékunkat a technikai tudás és az ügyesség jellemezte, az ellenfélnél pedig érezhető volt a tökéletes összeszokottság. Örülök annak, hogy megtörtük a több éven át tartó balszerencsés sorozatot. Végig uraltuk a meccset, és nem forgott veszélyben a győzelem. Sikerült a fejekben is rendet tenni. Óriási előnynek számított, hogy színeinkben lépett pályára Tomáš Drahovský, a prágai Sparta futsalcsapatának játékosa, aki régebben a spanyol bajnokság meghatározó egyénisége volt. Nem rúgott gólt, ám új színt hozott a játékba, és önbizalom-növelő hatással volt a fiúkra” – értékelte csapata tornagyőzelmét Góth Gábor, a Barracuda menedzsere.


A fociliga legjobb hálóőre Hallman Gergely, a IV. ligás marcelházaiak tizennyolc éves tartalékkapusa lett. Márkás kesztyűt és kesztyű alakú szobrocskát kapott ajándékba. Egyébként édesapja, aki egyben a hetényiek edzője, a Bauring City kapuját őrizte. A legjobb góllövőnek járó díjat Kurucz Ádám vehette át. Huszonkét alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Ő Marek Hamšík eredeti nápolyi mezét vihette haza. Mindkét díjazott a Blue Diamonds játékosa volt.
 

Érdekes

KOMÁROMI KISPÁLYÁS LIGA

KOMÁROMI KISPÁLYÁS LIGA – mérkőzés a 3. helyért: Blue Diamonds–Activ Sivatagi Roham Csigák 2:1 (1:0), g.: Kurucz 2, ill. Turza. 
Döntő: Barracuda–Bauring City 3:2 (2:1), g.: Oršolík 2, Gál, ill. Matics, Obert.
A tornagyőztes: Neuman Péter, Ravasz Tibor, Oršolík Tamás, Branislav Hronec, Porubszky Attila, Peter Cong, Marian Pivoda, Németh Zsolt, Kürthy Róbert, Szénási István, Laboda Róbert, Marcel Senkár, Nikola Gagič, Gál Rudolf, Beke Bálint, Horák Dávid, Patón Attila, Bilko Bence, Tóth Tamás, Pásztó Attila, Házi Richárd, Tomáš Drahovský, Daniel Hajko. Menedzser: Góth Gábor. ⋌(áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?