Tovább menetelnek a vágsellyei kézilabdázók

<p>Második párharcát is megnyerte az európai kupaporondon újonc vágsellyei férfi-kézilabdacsapat, amely a Challenge-kupában már a negyeddöntőre készülhet.</p>

A sorozat első körében a vágsellyeiek kettős győzelemmel búcsúztatták a koszovói Kastriotit, a nyolcaddöntőben pedig háromgólos előnnyel (30:27) várhatták a vasárnapi St. Gallen-i visszavágót. „Féltünk, nehogy a fiúk elbízzák magukat. Izgalmas meccset játszottunk, nehezebbet, mint a hazai volt – idézte fel lapunknak a történteket Szalay Péter, a vágsellyeiek alelnöke. – A szünetben 15:12 volt a javunkra, de a második félidő elejét átaludtuk. A svájciak két góllal is vezettek, de szerencsére csak 28:27-re nyertek, így továbbjutottunk. De a döntetlennek azért jobban örültünk volna.”

Szalay szerint a HKM játékosai a túlzott akarás miatt tették nehezebbé maguknak a visszavágót, amelyen ezúttal a svájciaknak sikerült gyors ellentámadásokat vezetniük: „Óriási presztízst jelent klubunknak a továbbjutás. A hazaúton ünnepeltünk egy kicsit a buszban, de nagyobb várakozás előzte meg a negyeddöntő sorsolását.”

Tegnap délelőtt Bécsben kiderült, hogy a vágsellyeiek a legjobb nyolc között a holland JMS Hurry Up nevű zwartemeeri csapattal találkoznak, akik a Challenge-kupa másik szlovák résztvevőjét, a vágbeszterceieket búcsúztatták, miután 11 gólos idegenbeli vereségük után 13 gólos győzelmet arattak ellenük a visszavágón. Így a HKM szakvezetése első kézből szerezhet információkat a holland riválisról. „Nehéz előnyről vagy hátrányról beszélni ezzel kapcsolatban, mert a technikának köszönhetően elérhetők mindenféle alapanyagok. Bár még nem láttam a meccset, szerintem fejben voltak a legnagyobb gondjaik a vágbeszterceieknek” – tette hozzá Szalay, aki szerint az újabb párharcnak is 50–50%-os eséllyel vághatnak neki.

A negyeddöntő első mérkőzésére Hollandiában kerül sor március 25-én vagy 26-án, a vágsellyei visszavágót április 1-jén vagy 2-án rendezik. A továbbjutóra feltehetően a sorozat legnagyobb esélyese, a portugál Sporting fog várni az elődöntőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?