Sport

Tomi Kid győztes búcsúja

Az aktív profi élsportolóként utoljára ringbe lépő Kovács Tamás technikai KO-val győzte le a grúz Giorgi Berosvilit egy számára rendkívül érzelemdús estén.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. október 17. 09:37

Tomi Kid már a meccs előtt is attól félt leginkább, mennyire fogják elragadni az érzelmei a szombati ökölvívógálán. A nyitrai sportcsarnokban felállított ring felé lépdelve el is sírta magát, s komoly önuralmat igényelt tőle, hogy visszanyerje a koncentrációját. „Ez volt a legnehezebb feladat. Vettem egy nagyon mély belégzést, majd egy nagyon mély kilégzés következett, hogy újra jelen legyek” – mesélte lapunknak Kovács Tamás, aki tegnap már Kelet-Szlovákiába utazott meglátogatni egy kórházban fekvő barátját.

A fáradtság, ami Kid hangjában hallatszott a telefonban, inkább ennek volt köszönhető, semmint a szombati mérkőzésnek. A grúz Giorgi Berosvili elleni visszavágón mindössze másfél percet töltött a ringben a 39 éves galántai bokszoló, miután ellenfelét a bíró leléptette, kihirdetve Kid győzelmét (technikai KO). „Nem sajnálom, hogy rövidre sikerült az utolsó meccsem, így kellett, hogy legyen – mondta Kovács Tamás, hozzátéve, a júniusi veresége után taktikailag sokkal jobban felkészült Berosviliből. – Ő mindig támad, a védekezés nem erőssége. Az volt a cél, hogy minél inkább lerövidítsem a köztünk levő távolságot, állandóan támadásban akartam lenni. Az összes ütésemet nagyon erősre vettem. Könyöksérülésem miatt mindent egy lapra tettem fel, mert nem tudtam, meddig bírom a terhelést.”

Kid a győzelem első pillanataiban térdre rogyott, és hatalmas érzelmek törtek elő belőle. „Elkapott a sírás. Óriási szikla esett le rólam az utolsó meccsel, nagy megkönnyebbülést éreztem. Az egész életem és pályafutásom lepörgött előttem, tudatosítottam, hogy 30. mérkőzésemmel vége az életem egyik szakaszának” – elevenítette fel élményeit Kid.

Profi öklözőként 28 győzelem (17 KO-val) és 2 vereség fog állni Kovács Tamás neve mellett, aki összesen ötször szerzett meg Európa-bajnoki, interkontinentális és vb-öveket. Mégsem ezeket a címeket sorolta, amikor afelől érdeklődtünk, mire a legbüszkébb pályafutásából. „Elsősorban arra, hogy ilyen sokáig bokszolhattam. Ha elestem, mindig föl tudtam állni, és saját karrierem mellett fiatalokkal is tudtam foglalkozni a klubomban – sorolta gondolkodás nélkül Kid, akinek a befejezésről hozott szilárd elhatározását semmi sem változtathatja meg. – Kaptam pár ajánlatot amerikai meccsekre, 60–70 ezer dollárt érőket, de nemet mondtam. Edzőként rengeteg munka vár rám, novemberben rendezik az ifjúsági világbajnokságot, és közben tovább akarom építeni az akadémiánkat, egy újabb nagy projekttel is népszerűsíteni a bokszot.” (ot)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Tallósi malom

Natúrpark lehetne a Csallóköz

napsütés

Ilyen időnk lesz hétfőn

Derzsi Réka

Prágai lakos, öt nyelven játszik

SpaceX

Sikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson a SpaceX űrhajója

gygy

Gyógyüdülés járvány idején

Etrekarcsa

Áldásosztó Jézus szobra az etrekarcsai parkban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.