Tizenharmadik madari elsőség

<p>Madar. A Komáromi járás kis településén tizenötödször rendezett hagyományos kötöttfogású tornájukon tizenharmadszor gyűjtötték be a legeredményesebb csapatnak járó trófeát a madari birkózók.</p>

ÁGH ISTVÁN

Horvátország, Magyarország, Szerbia és Szlovákia tizennégy klubjának százegy versenyzője csatázott az érmekért a kezdők, a fiatalabb és az idősebb diákok, a kadettok, a juniorok és a veteránok, valamint a lányok súlycsoportjaiban. Mivel az eredetileg tervezett időpontot a madari polgármester, Édes István elfoglaltsága miatt a szervezők megváltoztatták, Csehországból, Lengyelországból és Ukrajnából nem érkeztek csapatok, náluk ugyanis június 13-án országos rangsorversenyek zajlottak.

„Bár ezúttal a megszokottnál kevesebben vettek részt viadalunkon, a madari sportcsarnokban színvonalas szőnyegcsatákat láttunk. A mieink tizenhárom érmet szereztek, a legfényesebbet Remes Krisztián és Kovács Nikolas gyűjtötte be. A háromszoros országos bajnok Kovács Nikolas korcsoportjában, a fiatalabb diákoknál megnyerte súlycsoportját, egy korosztállyal feljebb pedig a második helyen zárt. Remeklésére a szakemberek is felfigyeltek, a zsűri a legjobb hazai birkózónak járó különdíjjal jutalmazta. Gazdag éremtermésünknek köszönhetően ismét megnyertük a csapatversenyt” – ecsetelte eredményeiket Kohút Milán, a madari birkózóklub elnök-főedzője.

Az idősebb diákok 42 kg-os súlycsoportjában a Kürthy fivérek ismét kibérelték a dobogót. „Ezúttal Adrián volt közülük a legeredményesebb, Máriónak ezüst-, Krisztiánnak bronzérem jutott” – tájékoztatta lapunkat a megmérettetés pikantériájáról Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke és edzője, aki bíróként is közreműködött a tornán.

„Az idősebb diákok 47 kg-os súlycsoportjában Mezej József először a szlovák, majd a magyar bajnokot és a diákolimpia győztesét múlta felül. A fináléban klubtársától, Ágh Attilától szenvedett vereséget. Csörgő Áron a döntőben az országos bajnok Megály Zoltánt 9:1 arányban győzte le” – büszkélkedett tehetséges tanítványaik sikereivel Meton Krisztián, a bősiek elnök-főedzője.

„A mieink három elsőséget szereztek a rangos megmérettetésen, melyen ismét beigazolódott, hogy a Komáromi járás klubjainak edzői nagy szakértelemmel nevelik az utánpótlást. A csapatversenyben térségünk három klubja (Madar, Marcelháza, komáromi Spartacus – a szerző megj.) került a dobogóra” – nyomatékosította a régió egyesületeit képviselő birkózók fölényét Kúr Károly, a komáromi Spartacus elnöke.

„Versenyünket jelenlétével megtisztelte Kovács István olimpiai bronzérmes világbajnok birkózó, a Magyar Birkózószövetség alelnöke. A rendezvényen megemlékeztünk a máglyagyújtó klubalapítónkról, Margit Ferencről, akinek megkoszorúztuk a sírját. Külön öröm számunkra, hogy a hazai és külföldi résztvevők elégedetten távoztak tornánk tizenötödik felvonásáról” – összegezte a tornán történteket Kohút Milán.

Egyébként a versenynek marcelházai és somorjai győztesei, valamint naszvadi és vásárúti dobogós helyezettjei is voltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?