Tíz emberrel nyert a DAC Senicán

<p>Fordulatos meccsen győzött a DAC Senicán a labdarúgó Fortuna Liga 12. fordulójának vasárnap délutáni tévés mérkőzésén. A meccs két hőse Peter Štepanovský (egy gól, két gólpassz) és Jakub Brašeň (két gól) volt.&nbsp;</p>

A DAC korábban csak egyszer nyert Senicán, a két csapat egymás elleni meccsein az utóbbi évben mindig hazai győzelem született.  Ezúttal is a hazaiak kerültek előnybe, a 16. percben Jakub Hromadához került a labda, Michalík már nem tudott reagálni, és vezetett is a Senica – 1:0. Bő tíz percen belül egyenlítettek a sárga-kékek, egy hazai szabálytalanság után a bíró előnyszabályt hagyott, a labda Štepanovskýhoz került, aki laposan a hálóba lőtt – 1:1. Hét perc elteltével azonban újra a hazai drukkerek örülhettek (akiket egyébként nem nagyon lehetett hallani a lelátón, ellenben a DAC-tábor rigmusai a tévén keresztül is hangosak voltak): Hromadához került egy hosszú indítás, Tujvel kapus bénázott egyet, az érkező Kalabiška pedig kihasználta a lehetőséget – 2:1. A tavalyi szezon gólkirályának ez volt az első találata ebben az idényben.  A második félidőben a hazaiak növelhették volna az előnyüket, egy megpattant szabadrúgásra Hladík érkezett, de a labda elzúgott Tujvel kapuja előtt. Az ellentámadásból pedig egyenlített a DAC: Štepanovský passza után Brašeň a tizenhatoson belülről lőtt a hálóba – 2:2.  A 69. percben tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, Szarka Ákos ugyanis megkapta második sárga lapját. A DAC azonban így is támadott, s mivel a Senica is próbálta megnyerni a meccset, mindkét oldalon voltak helyzetek. Davis szabadrúgásból csak a kapufát találta el, a 81. percben Polievka a bal oldalról kisodródva lőtt, de a labda a rossz irányba pörgött. Négy perccel később azonban a DAC próbálkozásai góllá értek, ismét Štepanovský passzolt Brašeňhez, aki megtolta a labdát, s a hálóba bombázott – 2:3!A gólszerző örömében kifutott a DAC-táborhoz, és a kerítésre felkapaszkodva ünnepelt velük. A hazaiak már semmit nem tudtak kezdeni az eredménnyel, a DAC négy nyeretlen mérkőzés után győzött újra.  „Vállalom a felelősséget ezért a vereségért, mert 2:2-es állásnál emberelőnyben nagyobb kockázatot vállaltam, hiszen nyerni akartunk. Fiatal keretünk van, és sajnos gyakran mi is besegítünk az ellenfeleinknek, akik általában nem kidolgozott ziccerekből lövik a gólokat. Legközelebb már muszáj pontot szereznünk” – mondta Juraj Sabol, a Senica fiatal edzője az STV riporterének. Az erdőhátiak sorozatban harmadszor kaptak ki. Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője elégedetten nyilatkozott: „Minden mérkőzésre úgy futunk ki, hogy nyerni akarunk. Ez most négyszer nem sikerült, de itt a kiállítás után is tudtuk, hogy nyerhetünk. A DAC általában sok helyzetet dolgoz ki egy meccsen, és most sikerült közülük hármat is gólra váltani.” (bt) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?