Tavasszal szárnyalt a rétei foci

Réte |

<p>Történelmi sikert ért el a Szenc melletti, 1200 lelket számláló község futballcsapata: kilencpontos előnnyel nyerte a pozsonyi IV. liga A csoportját. Főleg tavasszal jeleskedett a gárda, hiszen 12 győzelem mellett mindössze egy döntetlen (Vajnory 1:1) rontotta el a százszázalékos mérleget.</p>

„Két éve vettük át a klubot, s már tavaly közel álltunk a feljutáshoz, ám a Trnávka a hajrában sikeresebbnek bizonyult. Idén viszont révbe értünk. Pedig az őszi szezont csak a negyedik helyen zártuk. A téli szünetben három játékost igazoltunk, a legnevesebbnek a korábban az Artmediánál és Szencen kapuskodó Štefan Kollár számít. Az új szerzeményekkel megerősödve simán vettük az akadályokat, s már három fordulóval a befejezés előtt biztosítottuk elsőségünket“ - mondta lapunknak Daniel Bihari klubelnök.
A sportvezetőtől megtudtuk, hogy a keret nagy részét a Szenc környéki játékosok alkotják, a többiek Pozsonyból ingáznak az edzésekre és a meccsekre. Érdekes, hogy egyetlen falubeli sem tagja az együttesnek, ennek ellenére átlagosan 150-200 szurkoló látogatja a hazai találkozókat.
Kolláron kívül Viktor Hall is szerepelt korábban az élvonalban, a ligetiek egykori játékosa csapatkapitányként oroszlánrészt vállalt az együttes menetelésében.
A réteiek nemcsak a bajnokságban jeleskedtek, elhódították a Pozsonyi Területi Labdarúgó-szövetség trófeáját, és begyűjtötték a téli tornaelsőségért dukáló serleget is. A Gajaryban rendezett kupadöntőben a Bihari-legénység 4:0-ra lelépte a Lozornót. A kupafináléra különbusszal utaztak a szurkolók, a meccs után a futballt kedvelő polgármester asszony is gratulált a játékosoknak.
„Tavasszal egyértelműen kiemelkedtünk a mezőnyből. Remekül működött a védelmünk -csak 17 gólt kaptunk -, de középpályásaink és csatáraink is kitettek magukért. Biztos vagyok benne, hogy a III. ligában is megálljuk a helyünket“ - hangsúlyozta a 34 éves sikerkovács, Martin Bihari. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?