Takács András: „Elnézést kérek a szurkolóktól”

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉSJóval elmaradva az elvárásoktól csak a tizedik helyen zárta a II. labdarúgóliga elmúlt szezonját a vágsellyei együttes.

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

Jóval elmaradva az elvárásoktól csak a tizedik helyen zárta a II. labdarúgóliga elmúlt szezonját a vágsellyei együttes. A Duslo két fordulóval a bajnokság vége előtt még sereghajtó volt, csak bravúros bártfai sikerével, valamint a nagymihályiak hazai legyőzésével kerülte el az osztályozót.

A mátyusföldiek a mezőnyben nem fociztak rosszul, ám a góllövéssel hadilábon álltak. Ezt bizonyítja, hogy Ondrej Čurgali hat találattal lett a csapat legeredményesebb játékosa. De tavasszal a 28 éves csatárnak sem ment a játék, mindössze egy gólt lőtt. A télen Nyitráról érkezett Marek Košút négy találatig jutott.

A játékosok közül a kapus, Dušan Kolmokov nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, ám a védelem is helytállt. A januárban Érsekújvárból jött Miloš Fehervári gyorsan beilleszkedett a csapatba. Viszont a francia Fabrice Numéric és a kongói Lewis Mukalenga nagyon gyengén focizott, nem csoda, hogy mindkettőjüktől elbúcsúztak.

Érdekes, hogy a Duslónak jobban ment a játék az élcsapatok ellen, mint az alsóházi együttesekkel szemben.

„Az korábban fel sem merült bennünk, hogy csak az utolsó meccsen biztosítjuk be a II. ligás tagságunkat. Pedig a keret erőssége alapján a mezőny első felében lett volna a helyünk” – mondta lapunknak Takács Tibor klubelnök.

„Azt reméltem, hogy tavasszal előre lépünk a tabellán, és a bajnokság hajrájában már nyugodtan focizhatunk. Jól is kezdtük a szezont, de a Dubnicától elszenvedett peches vereség után hullámvölgybe kerültünk – értékelte a csapat teljesítményét az Új Szónak Takács András vezetőedző, aki a bajnokság nagy részében irányította a Duslót (szeptember végén váltotta fel Dušan Libát). – Még szerencse, hogy a sorsdöntő meccsekre feltámadt az együttes, így az utolsó pillanatban kerültük el az osztályozót. Kudarcként könyvelem el az elmúlt idényt, és elnézést kérek a szurkolóktól, mert lényegesen jobb szereplésre számítottam.”

Takács András megbízatása június végén lejárt, nem okozott meglepetést, hogy szerződését nem újították meg. A vágsellyei vezetők Vladimír Goffát szemelték ki vezetőedzőnek, ám az 54 éves tréner halogatta a szerződés aláírását, majd három hét után távozott, és a cseh második vonalbeli Frýdek-Místekben vállalt munkát. Ezután került a képbe Ladislav Molnár, akivel hétfőn egyéves szerződést kötöttek. A korábban Kassán, Besztercebányán, Nagymihályban, Szepsiben, Újpesten, Szencen, Alsókubinban, valamint a Slováckónál tevékenykedő 54 esztendős tréner munkáját Lancz Oszkár és Milan Mrllák segíti.

Jól sikerült Molnár vágsellyei bemutatkozása, védencei Rehák, Gešnábel, Urban és Matics góljával 4:0-ra legyőzték a több volt élvonalbeli játékossal felálló bősieket. Az új edző mind a 22 játékosnak lehetőséget adott. A Duslo holnap (11.00) a Pápa elleni hazai találkozón tartja főpróbáját a július 26-i bajnoki rajtra.

„Nem voltunk hívei , hogy két csoportra osszák a II. ligát, majd elválik, milyen színvonalú lesz a bajnokság. Közönségvonzónak ígérkeznek a nyitraiak és a szerediek elleni derbik, de a jó képességű keleti csapatok hiányozni fognak. Egy biztos, a múlt idénynél csak jobb jöhet a számunkra, a tabella első felében akarunk zárni” – szögezte le Takács Tibor. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?