Szög a Slovan-koporsóba

Pozsony. Megtörtént, aminek meg kellett történnie. A Slovan szombaton elszenvedte egymás utáni hetedik vereségét az addig tizenegy hete nyeretlen Petržalkától, s ez azt jelenti: alig maradt esélye a bennmaradásra. Az elsőség sorsa még nem dőlt el: a beszetercebányaiak továbbra is két ponttal vezetnek a zsolnaiak előtt.

A 10. percben ezzel a góllal szerzett vezetést a sereghajtó Slovan, ám aztán fordult a kockaTASR-felvételVladimír Goffa, a Slovan új edzője visszahívta a B-csapatból Norbert Hrnčárt és Roman Jurkót, kezdőember lett Fodrek és Prole, s a változtatások a trénert látszottak igazolni, mert a 10. percben Norbert Hrnčár lőtt beadását Fodrek térddel juttatta a hálóba. Aktívak és határozottak voltak az égszínkékek, nagyon akartak, mentek előre, helyzeteik is akadtak, de Fodrek és kétszer Jurko közelről nem találták el a kaput. A ligetiek az első félidőben amolyan anyámaszony futballt produkáltak, a mezőnyben még úgy-ahogy megjátszották a labdát, kapura azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek. Különben a két 16-os között zajlott a kevésbé tempós és eseménydús rangadó (két, illetve egy kapura tartó labdát láttunk), csekély fantáziával futballoztak a csapatok. A szünet után sem sokat javult a színvonal, talán csak annyiban (ha ezt annak lehet nevezni), hogy a vendégek jobban igyekeztek Prole kapuja felé. Sikerrel, mert ellenfelükből valahogyan kifogyott a szusz, nem volt annyira agilis, mint az első félidőben. A 62. percben a lassú Polgár későn kezdte üldözni Krejčít, elsodorta a 16-oson belül, Micheľ pedig 11-est ítélt; a sértett belőtte. Utána újra nekilendültek a hazaiak, némileg idegesen, kapkodva gyötörték ellenfelüket, helyenként beszorították, de az egyenlítés annyira megzavarta őket, hogy sokszor hiába keresték a labdát, noha még a rendezők is a segítségükre siettek: bekapcsolták a reflektorokat; de fényárban is sötétségben tapogatóztak. A padlót fogó bokszolóhoz hasonlóan (már az 1:1 is „padlót” jelentett számukra) elengedtek vaktában néhány „lengőt”, ami több szögletet, kapu előtti zűrzavart eredményező támadás formájában jelentkezett. Nagyon kitámadtak a vendéglátók, győzni akartak, kinyílt a védelmük, s ez lett a vesztük. Ján Kozák addig-addig menőverezett a térfelükün, mígnem a kellő pillanatban előre tört, megvárta, míg Krejčí visszajön lesről és passzolt. A gólvágó könnyedén lőtt újabb „szöget” az égszínkék koporsóba. Nagyon-nagyon úgy tűnik, a koporsóból nincs visszaút. A Slovan kilencpontos hátránnyal áll a tabella utolsó helyén. Jöhetnek a II. ligás bacsfaiak, licsérdiek...

Slovan Bratislava–Petržalka 1:2 (1:0)

Góllövők: Fodrek (10.), ill. Krejčí (63., 90. – az elsőt 11-esből). Játékvezető: Micheľ, 3000 néző. Sárga lap: Polgár, Onofrej, ill. Šoltis. SLOVAN: Prole–Demeter (81. Obšitník), Krško, Polgár, Ed. Hrnčár–Pecko, N. Hrnčár, Fodrek, Onofrej (72. Volf)–Jurko (63. Šlahor), Bukvics. PETRŽALKA: Čobej–Hošek, Burák, Hanc, Thuř (80. M. Kozák)–Pinte, Straka, Borbély, Šoltis–J. Kozák, Krejčí (90. Čeredejev).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?