Szerencsés buzitai tizenhármas

Buzita. A tizenharmadik fordulótól veretlenül vette az akadályokat, végeredményben biztosan ért célba a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjában elsőséget szerzett buzitaiak kollektívája, mely már a nyitányt megelőző napokban a bajnoki cím elhódítását tűzte ki célul.

Buzita. A tizenharmadik fordulótól veretlenül vette az akadályokat, végeredményben biztosan ért célba a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjában elsőséget szerzett buzitaiak kollektívája, mely már a nyitányt megelőző napokban a bajnoki cím elhódítását tűzte ki célul. „Jobban kezdett a nagy rivális borsiak együttese, mely zsinórban szerzett hét győzelmével elhúzott előlünk. Szerencsére nem adtuk fel a harcot. A tavaszi visszavágón vérpezsdítő csatában a hosszabbítás második percében szerzett sorsfordító találattal küldtük padlóra (2:1). Ekkor már csupán egy pont előnnyel álltak az élen. Parádés szériát produkálva hagytuk magunk mögött az itt-ott elbotló borsiakat, megérdemelten jutottunk a IV. ligába” – elevenítette fel távirati stílusban az ádáz versenyfutás történetét Mohnyánszky József buzitai polgármester, a helyi sportklub titkára. Tavasszal beindult a gépezet. Hazai meccseiken átlagban hat gólt rúgtak az ellenfeleknek. „Ez nem a véletlen műve volt, hiszen a pontvadászat első felének befejezése után is edzésben maradtunk. Télen teremben folytattuk a felkészülést, heti három tréninggel. Elsősorban jobb erőnlétünknek köszönhetően vettük sikerrel az akadályokat. Ugyanakkor több, egykor magasabb osztályt is megjárt meghatározó egyéniségünk volt, mint az ellenfeleknek. Közéjük sorolnám kapusunkat, Kovács Marcelt, Guzát, Šmelkót, Herceget, Segeďát, Palencsárt. Mezünket viselte a mezőny gólkirálya, Riapoš is. A kollektívát korát (67 éves – a szerző megj.) meghazudtoló szellemi és fizikai frissességgel Jozef Vlčej irányította edzőként, akinek ez volt sorrendben immár 16. bajnoki diadala” – nyilatkozta lapunknak a sportvezető. Szerinte a legjobb teljesítményt ősszel Popročon, tavasszal odahaza a borsiak, valamint a nátafalvaiak és a mecenzéfiek elleni idegenbeli meccsen produkálta a bajnokcsapat. A tisztségviselő kiemelte, hogy a feljutás anyagi bázisát a helyi önkormányzat és a buzitai vállalkozók teremtették meg. (ái)

A bajnokcsapat játékoskerete

Kovács Marcel, Konkoly Antal, Jozef Plichta, Marek Segeďa, Peter Šmelko, Miroslav Guza, Herceg Viktor, Fazekas András, Snír Ferenc, Juhász Péter, Tomáš Kolesár, Adrien Janočko, Mikuláš Riapoš, Koleszár István, Peter Vlčej, Matúš Engel, Palencsár Péter, Hricsák Lajos, Ján Fecík, Viszlay Alfonz, Képes István, Ivan Luka.

Edző: Jozef Vlčej; legjobb góllövő: Mikuláš Riapoš (25 gól). (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?