Szép búcsút emlegetnek

Bern |

<p>Szép búcsút emleget a svájci sajtó, miután a társrendező ország búcsúzó válogatottja vasárnap immár tét nélküli mérkőzésen 2-0-ra megverte Portugáliát a labdarúgó Európa-bajnokságon.</p>

 

Szép búcsút emleget a svájci sajtó, miután a társrendező ország búcsúzó válogatottja vasárnap immár tét nélküli mérkőzésen 2-0-ra megverte Portugáliát a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Basler Zeitung csipetnyi ragyogásról és tömény Eb-hangulatról írt. Békülékenyen ért véget a torna a házigazdák számára, Köbi Kuhn pedig győzelemmel zárta hétéves kapitányi működését. Érdekes, hogy éppen az a Hakan Yakin lett a nyerő ember, akinek nem volt éppen problémamentes a viszonya a szakvezetővel.

A Blick tömören csak úgy fogalmazott: kétszer Yakin, 2-0 a portugálok ellen. Yakin gáláns búcsúajándékkal lepte meg korántsem szeretett edzőjét, így a csapat - azon túl, hogy megmentette a hazaiak becsületét - első Eb-diadalát aratta. "Majdnem mi lettünk minden idők leggyengébb vendéglátói - istenem, milyen kínos lett volna! Köszönjük, Yakin! - hálálkodott a szerző.

A Neue Zürcher Zeitung szerint Kuhn győztesen megy nyugdíjba, bár szebb lett volna, ha még lesni kellett volna a cseh-török meccset is... A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy a 82. percben megítélt büntető nagyvonalú ajándék volt a bírótól a már kiesett rendezőknek.

A Tagesanzeiger úgy vélte, legalább a vége jó lett. Az este embere Kuhn volt, a mérkőzésé pedig Yakin. A piros-fehér buli korán véget ért, de happy enddel.

A Le Temps cikkében becsületbeli ügynek nevezte a csapat utolsó találkozóját, hozzátéve: vidám véget ért a kaland, amelynek az elintézetlenség ad némi mellékízt.

A Le Matin emlékeztet arra, hogy a svájciak a portugálok B válogatottját verték meg, amely azonban ugyancsak európai színvonalat képviselt. Az út ezzel véget ért - fogalmaz a lap. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?