Szenc megérdemli a Corgoň Ligát

A tavasszal az őrületbe kergette a csatárokat, ősszel viszont csak öt meccsen védett, az ellenfelek támadói pedig inkább kollégája, Ján Slovenčiak bravúrjai láttán fogták a fejüket. A szenciek kapusa, Novota János mégis meghosszabbította a szerződését, és az élvonalban szeretne védeni.

2010. január 1-ig

Novota reméli, tavasszal gyakrabban lesz alkalma bemutatnia látványos vetődéseitSITA-felvétel„Nem készülök máshová, hisz most írtam alá az új szerződést” – újságolja Novota. A megállapodás 2010. január 1-ig köti a szenciekhez, s a kapusnak külön jólesett, hogy nem neki kellett felhozni a témát, a klubvezetés kereste meg. „Ők kérték, hosszabbítsam meg a szerződést, s ez azt jelenti, hogy hiába nem védtem sokat, mégis elégedettek velem, valószínűleg fon?tos vagyok nekik. Bízom ben?ne, hogy fogok tudni segíteni a csapatnak, mert szerintem Szenc megérdemli a Corgoň Ligát” – mondja a hálóőr, aki az ősszel mindössze öt meccsen állt a kapuban.

Szerencse helyett pech

„Amennyi szerencsém volt a tavasszal, az most mind pechhé változott” – ismeri el Novota, és a legbalszerencsésebb mérkőzésről is beszél: „A rózsahegyiek elleni találkozó tiszta peches volt! Vezettünk 2:1-re, mégis kiegyenlítettek, én piros lapot kaptam, és végül 3:2-re kikaptunk. Ez után a meccs után már többet a szezonban nem is védtem”. Azért sem, mert a szenciek másik hálóőre, Ján Slovenčiak remek formát fogott ki. „Kezdettől fogva jól védett. Az idény elején is, és a kiállításom után is. De csak rajtam múlik, hogy tavasszal kiszorítom-e a kapuból. Szeretném megállni a helyem” – fogadkozik a kapus, aki nem is titkolja, örült, amikor Ivan Galádot Branislav Kriška váltotta az edzői poszton.

Galád filozófiája

A Nyitrán 3 év alatt sok jó eredményt elérő Ivan Galád egy fél évet sem bírt a szenciek kispadján. Novota szerint Galád sikertelensége a filozófiájában keresendő: „Nyitrán volt ideje arra, hogy csapatot építsen, és belenevelje a játékosokba a stílusát. Szencen máshogy megy a dolog, mi a kiesés ellen harcolunk, rögtön pontokat kellett volna szerezni”. S a pontszerzés azért sem sikerült, mert Galád a nem túl kifizetődő védekező taktikát erőltette. „Egy csatárral játszottunk – magyarázza Novota. – Persze az egy csatár elöl egyedül nem tudta megtartani a labdát… Kriška edzősködése alatt két csatárral játszunk, mindjárt jobb az egész.”

Ujlaky és Pinte

A sokáig reménytelenül sereghajtó, első győzelmére 15 fordulón át váró szenciek játékának fellendüléséhez azonban két tapasztalt futballista is kellett. „A csapatban sok volt az ismeretlen név, nagy részük nem is játszott még az élvonalban. Galádnak nem igazán sikerült összerázni a gárdát. Sokat jelentett Pinte és Ujlaky érkezése, ők ketten irányítani tudták a fiatalokat” – dicséri csapattársait Novota, s nem tagadja, a hosszú nyeretlenségi sorozatot ő is nehezen viselte. „Nehéz napok voltak. Minden meccs után rosszabb és rosszabb lett a hangulat, mindenki megváltásként várta az első győzelmet…”

Senec? Trenčín? Moravce?

Az első diadalt végül a szintén kiesési gondokkal küzdő trencséniek ellen sikerült megszerezni. „Ekkor leesett rólunk a nagy teher, megkönnyebbültünk, azóta máshogy is ját?szunk” – mondja a kapus, de tudja, a kiesés elleni harcban még igencsak sok kemény meccs vár a csapatára: „Rajtunk és a Trenčínen kívül szerintem az újonc Zlaté Moravce is bajban lesz. Mi több, úgy gondolom, hogy valószínűleg nem a trencséniek, hanem az aranyos?marótiak kárára fogjuk kivívni a bentmaradást!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?