Švajda és Bögi is rajthoz áll Dunamocson

Dunamocs |

<p>Nagyon nagy az érdeklődés a holnapi VII. Kék Duna Futás iránt. A falu főteréről 11 órakor rajtol a mezőny, miközben felcsendül a Kék Duna keringő és postagalambok röppennek a levegőbe.</p>

„Tavaly kétszázötvenen voltunk, idén is legalább ennyi résztvevőre számítok – közölte érdeklődésünkre Kele Géza versenyigazgató. – Tizenöt kilométeres versenyünkön rajthoz áll Švajda Gábor is, aki az idei legjobb maratoni idő birtokosa Szlovákiában. Futóink közül ő volt a legjobb a pozsonyi maratonon, és nemrégen Lipcsében 2:30 órán belüli idővel ért célba. Ugyancsak a mezőnyben lesz a dunaszerdahelyi Bögi Sándor ismert ultramaraton-futó. Magyarországról is sokat érkeznek. A diákokra 400 és 1200 méter vár, az amatőrök és a gyaloglók 5 kilométert teljesítenek. Nagyon örülnék, ha gyarapodna a gyaloglók száma. Környékbeli polgármesterek is jönnek, tőlünk és Magyarországról egyaránt.” Tavaly a zsitvabesenyői Magyar Imre nyerte a 15 kilométert, öt kilométeren pedig a szenci Mácsodi Gábor győzött. Kele az is elmondta, hogy az egész falu készül már a versenyre. Segítenek, s mintegy negyvenen rajtolnak is. Képviselteti magát a helyi focicsapat, a focibírók és a rendőrök is futnak. „Idén először várható a babakocsis futás. Aki teljesíti valamelyik távot, azt vendégül látjuk egy tál ételre. Nevezési díj nincs” – tette hozzá a versenyigazgató. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?