Suja meccsenkénti 20–25 perccel is elégedett lenne

OROSKY TAMÁSIvan Vojtko szövetségi kapitány Suja Tímeát is nevezte a szlovák női kosárlabda-válogatott 12 fős Európa-bajnoki keretébe.

OROSKY TAMÁS

Ivan Vojtko szövetségi kapitány Suja Tímeát is nevezte a szlovák női kosárlabda-válogatott 12 fős Európa-bajnoki keretébe. A somorjai klub irányítója nagyon örül, hogy részt vehet a június 15-én kezdődő franciaországi kontinenstornán.

Mikor közölte a kapitány a végleges keret összetételét a Rózsegyen edzőtáborozó játékosokkal?

A múlt hét második felében már csak tizenketten maradtunk Rózsahegyen, így alapjában véve már tudtuk, ki utazhat és ki nem. Pénteken eldőlt, hogy Regina Palušná nem tudja vállalni az Eb-t, Katarína Pindrochová pedig tanulmányai miatt csak tartalék lesz, így ekkor vált biztossá a tizenkét név.

Milyen érzésekkel készül a franciaországi Eb-re?

Még nem igazán tudatosítottam, hogy ott lehetek, mert addig még sok edzésmunka vár ránk. Azzal vagyunk elfoglalva, hogy mennyire fáradtak vagyunk, meg hogy itt fáj, ott fáj, amott fáj. De természetesen nagyon örülök, mert ott szerettem volna lenni a kontinenstornán. Vojtko kapitány már az első gyülekezőkor azt mondta, számol velem, amit úgy vettem, hogy ha jól fogok játszani, akkor bekerülök a keretbe.

Ön lesz a szlovák válogatott első számú irányítója a kontinensviadalon?

Igen, a kapitány ilyen szerepben számít rám, mert Gabriela Kubatová sérült volt majdnem az egész szezonban, Zuzana Brezániová pedig még tapasztalatlan. De minden mérkőzés más, lehet, hogy nem mindig leszek ott a kezdő ötösben. Ha 20–25 percet fogok játszani meccsenként, már elégedett leszek, teljesen mindegy, hányadik leszek a sorban.

A válogatott a napokban négyszer is megmérkőzött Japánnal (61:52, 65:76, 61:52, 65:62), mit mutattak meg ezek a találkozók?

A japánok rengeteget futnak, ázsiai kosárlabdát játszanak, jó hárompontosdobók, ez a kondíciónkon és a védekezésünkön is segített, jobban összeszoktunk. Támadásban még nem ment igazán a játék, de ezen még tudunk javítani. És a labdát is meg kell szoknunk, mert az Eb-n is más márkájúval fogunk játszani, mint amit mi itthon egész szezonban használtunk.

Mi lesz a válogatott hátralevő programja az elutazásig?

Péntekig Rózsahegyen edzőtáborozunk. A szombati szabadnap után vasárnap Pozsonyban lesz a gyülekező, s a fővárosban a tervek szerint még játszunk két felkészülési meccset az oroszok B csapata ellen. Június 13-án pedig már repülünk Franciaországba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?