Spanyolország-Csehország 1:0

Toulouse |

<p>A címvédő spanyol labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a cseh csapatot a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjának nyitófordulójában, hétfőn.</p>

 A spanyol együttes ezt megelőzően a legutóbbi három nagy tornáján nem tudta megnyerni nyitómérkőzését.

    Eredmény:
    D csoport, 1. forduló:
Spanyolország-Csehország 1-0 (0-0)
----------------------------------
Toulouse, Stadium de Toulouse, 29 400 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
    gól: Piqué (87.)
    sárga lap: Limbersky (61.) 

    Spanyolország:
    --------------
De Gea - Juanfran, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Fabregás (Thiago Alcántara, 70.), Busquets, Iniesta - David Silva, Morata (Aduriz, 62.), Nolito (Pedro, 82.)

    Csehország:
    -----------
Cech - Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky - Darida, Plasil - Gebre Selassie (Sural, 86.), Rosicky (Pavelka, 88.), Krejci - Necid (Lafata, 75.)

    II. félidő:
    -----------
    87. perc: röviden szabadítottak fel a cseh védők, a 16-os bal oldaláról Iniesta tekert be élesen, az elől ragadó Piqué pedig három méterről könnyedén fejelte a kapuba (1-0).

A spanyolok óriási mezőnyfölényben futballoztak az első félidőben, de csak kisebb helyzetekig jutottak, ezeknek pedig rendre könnyedén állta útját Petr Cech, a csehek kapusa.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a spanyolok még nagyobb nyomás alá helyezték ellenfelüket, de képtelenek voltak nehezebb feladat elé a csehek rutinos hálóőrét. 

A hajrában úgy tűnt, a csehek kivédekezik a hátralévő időt és szereznek egy pontot, de érkezett Gerard Piqué, aki barcelonai csapattársa, Andrés Iniesta tökéletes beadásából megszerezte a győzelmét érő gólt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?