Spanyol verte a baszkokat, kolumbiai a spanyolokat

<p>Egyelőre távolabb kerültünk a „spanyol” döntőtől az Európa Ligában, a (valójában baszk) Bilbao ugyanis kikapott Portugáliában az elődöntő első mérkőzésén. Döntőnek is beillő meccset hozott az Atlético Madrid–Valencia találkozó.</p>

A madridi csapat 4:2-re győzött, s ha jobban koncentrált volna, már az első meccsen behúzhatta volna a továbbjutást. A Valencia mindkét gólját a félidők ráadásában szerezte, az elsőt a 48., a másodikat a 94. percben. „Lehetett volna jobb is az, de azért elégedettek vagyunk a 4:2-vel” – mondta Miranda a mérkőzés után. A többi madridi futballista is elégedett volt, főleg Radamel Falcao, a kolumbiai duplázott. A 26 éves center már tíz gólnál jár az EL-ben, ezzel beérte a sorozat góllövőlistáját vezető Klaas-Jan Huntelaart – de a Schalke hollandja már nincs versenyben. Falcao tavaly a Porto játékosaként 17 góllal végzett az élen, s ha idén is ő lőné a legtöbb gólt a sorozatban, azzal rekordot döntene. Az UEFA-kupa és az Európa Liga története során még egyetlen futballista sem volt, aki két idényben is gólkirályi címet szerzett volna – pláne nem egymás után. Falcaóra egyedül a bilbaói Fernando Llorente lehet veszélyes, az Athletic csatára hatgólos. Rekordot döntött az Atlético Madrid is. Még sosem fordult elő az UEFA-kupa és az EL története során, hogy egy csapat zsinórban tíz mérkőzést megnyerjen, márpedig az Atlético (amely utoljára az Udinesétől kapott ki tavaly októberben) a Valencia elleni 4:2-vel ezt megtette.

Llorente tegnap nem növelte góljainak számát, a Bilbao pórul járt Lisszabonban. Bár a vendégek Aurtenetxe találatával vezetést szereztek, a Sporting Insúa és Capel góljaival fordított. Így fordulhatott elő az a furcsaság, hogy a portugálok egy spanyol játékos góljával verték a baszk csapatot. A góllövő nemrég még Andalúziában focizott, Capelt a Sporting tavaly nyáron vette meg a Sevillától közel hárommillió fontért. A bilbaóiak trénere, az argentin Marcelo Bielsa – merőben szokatlanul – önmagát hibáztatta a vereségért. „Ander Herrera lecserélése után csak szenvedtünk” – mondta az edző. Bielsa a 76. percben, a Bilbao 1:0-s vezetésénél hozta le a pályáról az idény egyik legnagyobb felfedezettjét, négy perccel később pedig már a Sporting vezetett 2:1-re.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?