Spanyol Szuperkupa - Vilanova büszke a csapatára

Madrid |

<p>Kétezren ünnepelték a spanyol fővárosban a Real Madrid futballcsapatának szerda késő éjjeli sikerét, bár a szurkolók szokatlanul csekély száma is jelezte: a honi szuperkupa megnyerése nem számít különleges diadalnak a bajnoki címvédő drukkereinek szemében, még ha azt az örök vetélytárs FC Barcelonával szemben aratták is kedvenceik.</p>

José Mourinho, a királyi gárda portugál vezetőedzője eleve, már az első, 3-2-es barcelonai győzelmet hozó múlt csütörtöki meccs után azt ismételgette, hogy igazából nincs jelentősége ennek a trófeának, s különösebben nem izgatja magát a visszavágó kimenetele miatt, ám mintha a tréner sajátos tételét a blancók helyett a vendégcsapat tette volna magáévá. Legalábbis a madridi Santiago Bernabéu Stadionban zajló meccs első félórájában megtapasztalt "érdektelenség", a katalán csapat álmos, fásultnak tetsző, védelmi hibák sokasága jellemezte játéka tükrözte vissza a szuperkupára vonatkozó mourinhói értékítéletet. A Real gyors 2-0-ás vezetése után éledt csak fel az új idényben Tito Vilanova irányította Barca, amely Lionel Messi, a zsenialitását pazar szabadrúgásgóllal felvillantó argentin világklasszis révén úgy szépített az első félidő hajrájában, hogy akkor már bő negyedórája emberhátrányban játszott.

A második negyvenöt percben aztán a Real Madrid kényelmesebbre vette a tempót, s miközben elherdálta kínálkozó lehetőségeit, áldhatta a szerencséjét, mert a tíz emberrel futballozó, a labdát még így is többet birtokló, s játékban a hazaiak fölé növő Barca helyzetek sorát alakította ki. A hazai együttes - a gólszerzési alkalmakkal élni képtelen rivális mellett - Fortunának, meg a többször is bravúrosan hárító kapusának, Iker Casillasnak köszönhette, hogy maradt a 2-1-es eredmény, miáltal 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a Realé lett a kupa.

"Ha az első félidőben belőjük helyzeteinket, több góllal nyerhettünk volna. A lényeg, hogy így is a miénk lett a trófea" - összegzett Aitor Karanka segédedző, akinek a  válaszadási kötelezettséget "lepasszolta" a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóról távolmaradó Mourinho.

Tito Vilanova az övéi megdicsérését állította mondandója középpontjába:

"A mai azok közé a napok közé tartozik, amikor roppant büszke lehetek a csapatomra - mondta, miután gratulált a Real sikeréhez. - Az elején a Madrid kihasználta hibáinkat, a második félidőben azonban tíz emberrel játszva is öt tiszta gólhelyzetet alakítottunk ki, s az ellenfél ki se tudott jönni saját területéről. Ez mindenképpen dicséretes."

Más kérdés, és a futballstatisztikákba csak az kerül be, hogy a két csapat eddigi örökrangadóinak soros felvonásán, a 221. El Clásicón a Real Madrid diadalmaskodott, s a győzelmeket tekintve 88-87-re vezet az FC Barcelonával szemben.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?