Spanyol bronzérem a Konföderációs Kupán

Rustenburg |

<p>Az Európa-bajnok spanyol válogatott szerezte meg a harmadik helyet a dél-afrikai labdarúgó Konföderációs Kupán, miután a bronzmérkőzésen, hosszabbítást követően 3-2-re legyőzte a házigazdák együttesét.</p>

Eredmény, a 3. helyért:
Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 3-2 (0-0, 2-2, 2-2) - hosszabbítás után

gól: Güiza (88., 89.), Xabi Alonso (107.), illetve Mphela (73., 90+3.)


Az elődöntőben az Egyesült Államok csapatától 2-0-s vereséget szenvedő, s ezzel 35 veretlen meccs után alulmaradt európai gárda az első félidőben csak egy lesgólig jutott. A második játékrészben többet támadtak a spanyolok, egy súlyos védelmi hiba miatt azonban mégis a rivális jutott előnyhöz, miután a cserejátékos Mphela közelről betalált. Vicente del Bosque tanítványai ezt követően helyzetig sem jutottak, így már-már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, amikor a hajrában az ugyancsak csereként beállt Güiza egy szemfüles góllal és egy látványos emeléssel egy perc alatt fordított. A 93. percben Mphela hatalmas szabadrúgásból egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, az első 15 percben főként a dél-afrikaiak veszélyeztettek, ám a 107. percben Xabi Alonso ravasz szabadrúgása nyomán a labda utat talált a kapuba. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a spanyolok végül kicsikarták a győzelmet.

A torna fináléját 20:30 órakor vívja az amerikai és a brazil válogatott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?