Sorsoltak a BL-ben, visszavághat a Real Madrid és az Arsenal

mancity

A címvédő Manchester City a Real Madriddal került össze a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A pénteki, nyoni sorsoláson eldőlt, hogy a 14-szeres aranyérmes madridiak párharca a spanyol fővárosban kezdődik majd, és a visszavágó lesz Angliában. A két együttes tavaly az elődöntőben csapott össze, akkor a spanyolországi 1:1 után Manchesterben 4:0-ra nyert a City, így a Király Gárdának van miért visszavágnia. “Sorozatban harmadszor játszunk a sorozat királya ellen” – fogalmazott Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a sorsolás után.

A további párharcoknak sincs egyértelmű esélyese. Az Arsenalra a Bayern München vár, és ebben a párharcban is kulcsszerepet játszik a „visszavágás” szó. Érdekesség, hogy a két együttes ötödik alkalommal találkozik a kieséses szakaszban, és eddig mindig a bajorok jutottak tovább. Az Ágyúsok ezalatt kétszer is négygólos vereséget szenvedtek, ami a legsúlyosabb a BL-szereplésük során.

Még ennél is jobban ismeri egymást a PSG és a Barcelona, a két együttes már 12-szer csapott össze a Bajnokok Ligájában. Köztük a legemlékezetesebb a 2016/17-es nyolcaddöntős párharc volt, amikor a katalánok egy 4:0-s párizsi vereség után jutottak tovább, 6:1-es barcelonai győzelmüknek köszönhetően.

A negyedik párharcot az Atlético Madrid vívja a Borussia Dortmunddal. Nemcsak az aktuális forma ígér maximálisan kiegyenlített csatát (az Atlético és a Dortmund is a negyedik helyen áll hazája bajnokságában), hanem a történelem is: eddigi négy találkozásuk során mindkét együttes kétszer győzött.

A pénteki sorsoláson az is eldőlt, hogy továbbjutás esetén az elődöntőben a Real vagy a City az Arsenallal vagy a Bayernnel találkozik, míg a másik ágon az Atlético, Dortmund, Barcelona, PSG négyesből kerül majd ki a finalista.

(MTI, NSO, lz)

Érdekes

A negyeddöntők párosítása

Atlético Madrid–Dortmund

Paris Saint-Germain–FC Barcelona

Arsenal–Bayern München

Real Madrid–Manchester City

A negyeddöntőket április 9-10-én és 16-17-én rendezik. Az elődöntőkben az elsőként feltüntetett párharc győztese a másodikkal, a harmadik a negyedikkel találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?