Sok védekező játékos kidőlt, Saláta újra a keretben

<p>Visszakerült a szlovák labdarúgó-válogatott keretébe Saláta Kornél, a pozsonyi Slovan hátvédje.</p>

Ján Kozák, a szlovák futballválogatott szövetségi kapitánya közzétetette nevezését az október 8-i, szlovéniai, és az október 11-i, Skócia elleni mérkőzésekre. A 24-es keretben újra ott van Saláta Kornél, a Slovan hátvédje, mert több védő, illetve védekező középpályás kidőlt. A csapatkapitány Martin Škrtel az angolok ellen kapott piros lapja miatt nem játszhat, Norbert Gyömbér és Viktor Pečovský pedig lábtörést szenvedett. Peter Pekarík kisebb izomhúzódással bajlódik, de ő valószínűleg bevethető lesz.

Az akut helyzet ellenére Kozák nem hívta be az U21-es válogatott hátvédjét, Milan Škriniart, mivel tartja magát a korosztályos csapat szövetségi kapitányával, Pavel Hapallal kötött megállapodásához. Eszerint az A válogatott edzője nem fogja behívni a 21 éven aluli játékosokat addig, amíg ők a továbbjutásért harcolnak. Az U21-es csapat a fehéroroszok elleni október 7-i találkozón bebiztosíthatja Eb-részvételét, utána, ahogy Kozák fogalmazott, „nyitva áll az A válogatott ajtaja a fiatalok előtt”.

A keretben ismét ott van Erik Sabo, Adam Nemec, Vladimír Weiss, Marek Bakoš és Filip Hrošovský, sérülés miatt viszont továbbra is hiányzik Duda.

„Adam Nemec mindig segített a válogatottnak, most már a bukaresti Dinamóban is játszott néhány meccset. Marek Bakoš rendre jó teljesítményt nyújt Plzeňben, gólokat lő, és rendszeresen játszik, van válogatottbeli tapasztalata is. Minden játékosra számítunk, aki segíthet nekünk. Robo Makról azt mondtam, hogy ha a Zenitben játszani fog, az a válogatottnak is jó lesz. Sok lehetőséget kap Szentpéterváron, és gólokat is lő. Bízom benne, hogy felkészültebben fog megérkezni, mint az angolok elleni meccs előtt” – mondta Ján Kozák.

A szlovákok egy meccs után a csoport 5. helyén állnak, miután Nagyszombatban a hosszabbításban kapott góllal 1:0-ra kikaptak az angoloktól.

A szlovák válogatott kerete – kapusok: Matúš Kozáčik (Plzeň), Novota János (Rapid Wien), Martin Dúbravka (Liberec).

Hátvédek: Peter Pekarík (Hertha), Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav), Erik Sabo (Beitar Jerusalem), Martin Škrtel (Fenerbahce), Ján Ďurica (Trabzonspor), Lukáš Štetina (Dukla Praha), Saláta Kornél (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Marseille), Jakub Holúbek (Žilina).

Középpályások: Róbert Mak (Zenit Szentpétervár), Ján Greguš (Köbenhavn), Patrik Hrošovský (Plzeň), Juraj Kucka (AC Milan), Filip Kiss (Haugesund), Jakub Považanec (Dukla Praha), Marek Hamšík (Napoli), Vladimír Weiss (al-Garafa), Dušan Švento (Slavia Praha).

Támadók: Michal Ďuriš (Plzeň), Marek Bakoš (Plzeň), Adam Nemec (Dinamo Bucuresti).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?