Sima DAC-győzelem a nagymihályiak ellen

Dunaszerdahely |

<p>Zord időjárás fogadta a nézőket és a játékosokat a Fortuna Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén. Straka és Štepanovksý nélkül kezdett a DAC, a cserepadon kapott helyet Sarr és Černák is.&nbsp;</p>

Már a 7. percben vezetést szerzett a DAC, Polievka lerántása után büntetőből Pačinda volt eredményes - 1:0. A gól után pár percre feléledtek a vendégek, a legnagyobb helyzet Kunca előtt adódott, de Tujvel a helyén volt. A DAC viszont nem engedte ki a játékot és tovább támadott. A 25. percben már két gólos volt a hazai előny, Polievka labdaszerzése és passza után Szarka három védőt kicselezve a kapus mellett a hálóba talált - 2:0. A 34. percben Danko szabadrúgása után Perez érkezett a labdára, de Brašeň hárított. Hat perccel később Mensah indult meg a bal oldalon, betört a tizenhatosba, de labdáját Tujvel magabiztosan hárította. Megérdemelten vezetett az első félidő végén a DAC.

A második félidőben élénken kezdtek a vendégek, próbáltak helyzetbe kerülni, de eredménytelenül. Az 56. percben Szarka letámadta a vendégek védőjét, a labdaszerzés után egyedül tört kapura és Kelemen mellett a hálóba talált - 3:0.  A harmadik találat után kissé visszaesett a játék, de továbbra is a DAC volt főszerepben, a zempléni alakulat nem jutott helyzetbe. A 77. percben Kunca és Hamuľak összjátéka után Kunca lövése a hálóban kötött ki - 3:1. A 88. percben egy párharc után Davis és Sedlák ugrott egymásnak, a játékvezető sárga lappal hűtötte le őket. A 90. percben ismét Szarka Ákos került helyzetbe, egy átadás után egyedül törhetett volna kapra, de a vendégek védelme közbelépett.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Gólszerzők: Pačinda (7.) - büntetőből, Szarka (25., 56.) - Kunca (77.)

Sárga lapok: Polievka (52.) - Khubutia (6.)

Játékvezetők: Somoláni - Slyško, Súkeníková, 3001 néző

FC DAC: Tujvel - Brašeň, Michalík, Kwin, Davis - Stephens (Sarr, 58.), Ljubicic, Ľupták, Pačida - Szarka (Horváth, 90.), Polievka (Pambou, 72.)

Michalovce: Kelemen - Perez, Khubutia, De Marco, Barosso - Sedlák - Koscelník (Hamuľak, 71.), Bayon (Bednár, 79.), Danko, Kunca - Mensah (Montero, 89.)

Az edzők nyilatkozatai:

Tomislav Marić (DAC):

A mérkőzés elején nehezebben lendültünk játékba. Az utolsó mérkőzésen 4:1-es vereséget szenvedtünk Trencsénben és ez után nehéz volt a válogatott szünet alatt dolgozni. Elégedett vagyok a játékosaimmal, kihasználtuk a helyzeteinket, habár néhányat ki is hagytunk. De megyünk tovább, ez a mérkőzés nem tartozott a legjobbak közé. Egy jó regeneráció után pénteken már Zólyombrézóban lépünk pályára, ahol szintén nehéz mérkőzés vár ránk.

František Šturma (Michalovce):

Aktívan kezdtük a mérkőzést, de jött egy buta büntető. Ennek ellenére jó teljesítményt nyújtottunk. Elégedett vagyok a mutatott játékkal. Mi még tanulunk, minden mérkőzés számunkra jó iskola. Gratulálok a hazaiaknak. Győztek, mert támadásban effektívek voltak. 

Álló István

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?